Praha dětem 2013

Poslední den před začátkem školního roku bude Václavské náměstí patřit dětem. Uskuteční se zde 3. ročník této bezpečnostní, kulturní a charitativní akce. Hlavním tématem bude samozřejmě bezpečnost. S jejími podobami se děti i dospělí budou moci seznámit zábavnou formou. Kromě toho budou na děti čekat různé atrakce, soutěže, autogramiády, ale i zvířátka ze ZOO.

pozvanka-praha-detem-2013
Téměř 6 hodinový program, kterým budou provázet Marta Dřmal Ondráčková a Pavel Svoboda, nabídne setkání s profesionály z řad policie, hasičů a záchranářů, rodiče i děti se tu budou moci zblízka seznámit se způsoby jejich práce. Děti se poučí, jak poskytnout první pomoc, i jak se chovat, aby jí nebylo třeba, ať už v souvislosti s bezpečností v silničním provozu nebo při volnočasových aktivitách. K praktickým ukázkám poslouží například dopravní hřiště.

Další část akce Praha dětem nabídne vystoupení různých tanečních škol, sportovních klubů, hudebníků, pohádkové hrdiny Lízu a Pupíka, které nejmenší znají z časopisu Sluníčko, animovaný film Justin: Jak se stát rytířem, autogramiádu fotbalistů a hokejistů Sparty Praha. O ceny budou moci děti soutěžit u stánků jednotlivých partnerů akce.

Nedílnou součástí akce je sponzorská podpora ve prospěch dětských domovů, SC Jedličkova ústavu, projektu Přijdu včas a Nadačníhu fondu dětské onkologie Krtek.

 

Kdy a kde

V neděli 1.září na Václavském náměstí v Praze, od 12.00 do 17.30 hod.

 

Zdroj: Bezpečnost dětí.eu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.