Sobota patří dětem

Tuto sobotu slaví již tradičně svátek všechny děti. Ačkoliv byl za doby socialismu značně zprofanovaný, bylo by škoda dětem, které si rády užívají oslav a dárků, upřít tuto příležitost k zábavě, když je pro ně všude připraveno spoustu akcí. Jednu z nich pořádá i Muzeum hlavního města Prahy, které se přesně po měsíci vrací na Petřín, kde již uspořádalo Den s Máchou.

hrajeme-si

 

V rámci akce Hrajeme si celý den na Petříně připravilo muzeum od 10 do 17 hodin v okolí Petřínské rozhledny bohatý program v podobě zábavných her, soutěží, divadelních a kouzelnických vystoupení atd.

 

Pohádky, kouzla a hry

Pro menší děti bude připraveno divadlo „Vo hloupym Honzoj“ a kouzelnické vystoupení kouzelníka Grina. Po celý den bude k dispozici herna deskových her. Nejen dětí, ale i dospělí si budou moci vyzkoušet moderní provazochodectví, tzv. slackline.

 

Děti nezlobte (se)

Jednotícím prvkem soutěže o ceny bude známá hra Člověče, nezlob se. Po příchodu děti dostanou kartičku s natištěným plánkem této společenské hry a za každý splněný úkol jim bude vybarven určitý počet políček. Po splnění všech úkolů čeká na děti odměna a dostanou nový průkaz Klíčníka Pražských věží. Soutěž bude probíhat mezi 12 až 16 hodinou.

 

Foto na památku

Návštěvníci se budou moci vyfotit jako Klíčník Pražských věží od 10 do 17 hodin a fotografii si poté rovnou odnést domů.

 

Zdroj: MHMP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.