MuzeuM Market

V sobotu 3. 12. 2016 od 9 do 18 hodin pořádá Muzeum hlavního města Prahy již čtvrtý ročník akce MuzeuM Market. I letos čeká návštěvníky bohatý program a mohou potěšit sebe i své blízké koupí originálního dárku. Pro děti budou připraveny výtvarné dílny a pohádky, na programu je také koncert. Hlavní budova muzea bude otevřena po celý den zdarma.

MHMP - hlavní budova Foto: MHMP, oficiální zdroj

 

V přednáškovém sále hlavní budovy muzea nakoupíte drobné dárky od různých prodejců. Sortiment budou tvořit výrobky z keramiky, přírodních materiálů, chybět nebudou šperky, ručně malované hedvábné šátky, háčkované ozdoby, sirupy a marmelády a mnohé další. Zaměstnanci muzea uspořádali sbírku předmětů a jejich koupí přispějete na vybraný projekt Ježíškem po celý rok občasného sdružení Zajíček na koni.

Ve 13:30 začne ve foyer muzea koncert studentského hudebního souboru Gymnázia Na Vítězné pláni.

Pro děti bude přichystán blok pohádek „Kašpárkova nadílka“, vždy od 10, 11 a 12 hodin, každá pohádka potrvá přibližně 25 minut. V 15 hodin začne pohádka „Cesta do Betléma“

Nejen děti budou připraveny výtvarné dílny, v rámci kterých si mohou vyrobit vánoční přání, dřevěná autíčka, korálkové ozdoby na stromeček a další předměty s vánoční tematikou. Svou ozdobu budou moci umístit na muzejní vánoční stromek, a dotvořit tak vánoční atmosféru muzea.

O občerstvení se postará kavárna DOS MUNDOS, kterou najdete v Langweilově herně muzea, kde budou probíhat i workshopy zdobení perníčků a výroby předmětů s vánoční tematikou.

Muzeum Market: plakát detail Oficiální zdroj: MHMP

 

Další informace najdete na webu muzea.

 

 

Zdroj: MHMP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.