Kusové koberce podle mladých italských návrhářů

Itálie je nejen Mekkou módy, ale i nábytku a bytového zařízení. Dnes se můžete podívat na vzorek, když se spojí tradice, kvalita a mládí. Překvapením bude, že kusové koberce podle návrhů mladých nadějí italského designu rozhodně nemají za účel šokovat, ale vycházejí z retro prvků i tradičních vzorů a tak jsou výsledné koberce vhodné prakticky do každého interiéru.

Koberec Dogo, výrobce Karpeta vlna, 170 x 240cm Foto:CSKarlin, oficiální zdroj 

Italská společnost Karpeta vznikla v roce 2006 a zosobňuje perfektní kombinací tradice a designu. Jak už je z názvu patrné, specializuje se na výrobu koberců (carpet = koberec). Ačkoliv se jedná o poměrně mladou značku, spoléhá na tradici a při výrobě používá osvědčené způsoby. Koberce jsou v Itálii zpracovávány ručně. A protože je u produktů Karpeta nejdůležitější vysoká kvalita použitých materiálů a originalita, může jeden takový koberec změnit celý interiér. Koberce s pestrými vzory najdou nejlepší uplatnění v jednoduchých interiérech, kterým dodají osobitost a barvy. Mezi takové patří např. vlněný DOGO.

Koberec Dogo, výrobce Karpeta vlna, 170 x 240cm Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

Koberec Dogo, výrobce Karpeta
vlna, 170 x 240cm
Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

Pro interiéry, které potřebují sjednotit nebo kde koberec zastává mj, funkci podkladu – odrazové plochy pro zajímavý nábytek, nebo jen nejste nadšenci do veselých barev a geometrických vzorů, pak se nabízí jednoduchý koberec SAVANNA. Právě u SAVANNY je zároveň dobře patrný přístup mladých designérů, který kobercům Karpeta dodal zajímavé a vtipné detaily jako je kontrastní barevné lemování a výjimečná hebkost.

Koberec SAVANNA BI PINK, výrobce Karpeta viskóza , 200 x 300cm,  Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

Koberec SAVANNA BI PINK, výrobce Karpeta
viskóza , 200 x 300cm,
Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

 

Za kompromis mezi zářivým kobercem DOGO a jednoduchým modelem SAVANNA lze považovat vlněný KAME. Tomu nechybí odvážný geometrický vzor, ale díky tlumenějším barvám na sebe nepřitáhne všechnu pozornost. To se nedá říct o modelu DOUBLEFACE FLEUR, který si pohrává s kontrastními barvami i vzory.

KAME, výrobce Karpeta, vlna, 170x240 cm,, Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

KAME, výrobce Karpeta, vlna, 170×240 cm,,
Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

 

DOUBLEFACE FLEUR, výrobce Karpeta, vlna a bavlna, 200 x 300cm, Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

DOUBLEFACE FLEUR, výrobce Karpeta, vlna a bavlna, 200 x 300cm,
Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

 

Značka Karpeta nabízí i venkovní koberce, které jsou velice praktické. Polyester a guma jim zajišťuje voděodolnost a nenáročnost na údržbu. Hodí se ovšem i do interiéru. Vyrábí se ve dvou barvách a  standardních rozměrech 170 x 240 cm, 200 x 300 cm. Na vyžádání i v jiných.

venkovni koberec RUBBER TUBE,výrobce Karpeta, polyester a guma, 170 x 240 cm Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

venkovni koberec RUBBER TUBE,výrobce Karpeta, polyester a guma, 170 x 240 cm
Foto:CSKarlin, oficiální zdroj

 

K dostání jsou například v Showroomu Concept Store Karlín.         

Zdroj: CS Karlin

    

Výběrem vhodných kusových koberců se zabývá i článek 
Kusové koberce: Měkké pohlazení pro naše chodidla

 

                                            

 

 

3 komentáře

  1. Odpovědět

    Ten poslední koberec se mi líbí asi nejvíc, na terasu by se hodil k dřevěnému nábytku ze světlého dřeva, nebo ze dřeva nabarveného ve stylu francouzského Provance :)

    • vianka on 14.8.2014 at 13:51

    Odpovědět

    Domnívám se, že mít koberec v domácnosti je otázkou vkusu. Záleží samozřejmě na interiéru, ale já osobně mám koberce ráda. Na fotkách se mi líbí téměř všechny, tak nějak k interiéru a vybavení pasují. Já osobně mám ráda dřevěnou podlahu, i když v mé domácnosti ji bohužel moc nemám….:(. Preferuji spíše teplejší odstíny, na můj vkus jsou vyobrazené koberece studené. Je pravdou, že v současné době se mi zdá, že koberce moc in nejsou, ale pokud je člověk umí zkombinovat s nábytkem, podlahou, tak plní svůj účel a jsou pěkným doplňkem a oživením pokoje.

      • Redakce on 17.8.2014 at 22:09
      • Autor

      Odpovědět

      Určitě jde nejen o vkus, ale i o konkrétní provoz domácnosti. Třeba u malých dětí, které lezou po zemi se dobře udržovatelný celoplošný nebo velký kusový koberec vyplatí. Jsou v teple, pokud není instalované podlahové vytápění a koberec ztlumí pády, oproti takové dlažbě je rozhodně bezpečnější. Ale třeba u nás, kdy v současnosti domácnost čítá i dva psy a neplánovaně ještě kocoura, pokládáme kusový koberec pod sezení jen na zimu. Dostávat chlupy třech druhů nás od koberců odradilo. I na mě jsou prezentované koberce poněkud studené, ale to i celé interiéry. Osobně se mi nejvíc líbí patchworkové se zašlým vzhledem. Dobře zvolený koberec může místnost rozsvítit a zútulnit, zvláště u velké podlahové plochy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.