Jak se dobře vybavit na cestování s dětmi

Děti už netrpělivě vyhlížejí začátek prázdnin, které voní dobrodružstvím a zábavou. Často je za nimi třeba cestovat a to už pro dítka až tak příjemné nebývá, zejména pro ta nejmenší. A někdy se naopak snaha o maximální pohodlí potomstva stane traumatickým zážitkem z cest pro jejich rodiče. Ať už s tedy s dětmi plánujete dovolenou v zahraničí nebo tuzemsku, je dobré se na cesty, zejména pak cestujete-li často, připravit. Vybírejte věcně a prakticky, základní výbavu totiž užijete i při každodenních přesunech, výletech nebo návštěvách.

Kolekce dětských zavazadel německé značky Lässig Foto: Lässig, oficiální zdroj

Kolekce dětských zavazadel německé značky Lässig
Foto: Lässig, oficiální zdroj

 

Proces balení často bývá hodně náročný a nervozita stoupá jako tlak v kotli, a také se tak často ventiluje. Připravte si seznam potřebných věcí s dostatečným předstihem, abyste vše chybějící nemuseli shánět na poslední chvíli a ještě jednou seznam proberte, zda skutečně vše v něm uvedené upotřebíte, a zda jste třeba na něco důležitého nezapomněli. Důležité je zajistit si komfort pohodlného cestování zejména při delších cestách a děti naladit na cesty jako na součást dobrodružné výpravy nikoli nutné zlo pro dosažení vytyčeného cíle. Dítě bude cestování více bavit s vlastním batůžkem, kufříkem nebo hygienickou taštičkou.

 

Kam zabalit poklady

Přestože zabalit na cesty musí dětem rodiče, to „nejdůležitější“ si s sebou nakonec nekompromisně přibalí dítě samo. Pokud pro svou ratolest ještě nemáte barevný, obrázkový batůžek, tašku nebo kufřík, volbou může být dětské zavazadlo z kolekce německé značky Lässig. Tyto funkční, do detailu doladěné produkty jsou vyráběné šetrnou a férovou cestou. V jednotném motivu můžete navíc pořídit celý set doplňků, nebo naopak namixovat různé barvy a motivy.

Prohlédnout si nejen aktuální kolekci můžete na www.lassig-fashion.cz.

 

Operativní přesuny s golfkami

Zatímco komfort pro dítě je samozřejmostí, je důležité myslet také na sebe. Těžký sporťák lze vyměnit za operativní a lehké golfky a dítě na noc uložit do skladné cestovní postýlky a sami se pohodlně vyspat.

Mínusem klasických golfek ovšem bývá v určitých situacích jejich rozdělená rukojeť, která komplikuje ovládání jednou rukou. Ale například kočárek Babypoint Lotus propojuje praktičnost golfek s výhodami sportovního kočárku. Tyto golfové hole mají jako jedny z mála na trhu spojenou rukojeť. Dále nabídnou velkou sklápěcí stříšku, nánožník, madlo, integrovanou moskytiéru, košík na drobnosti a polohovací zádovou a nožní opěrku.

Za zdůraznění stojí nosnost kočárku,zatížit ho lze až do 26 kg ( nutno ovšem počítat s jeho 9 kg hmotnostíi). Důležitým aspektem je i to, že je testován Státním zdravotním ústavem a Strojírenským zkušebním ústavem, což dnes u dovozových výrobků není běžné a nemáte tak záruku kvality a bezpečnosti provozu kočárku. Golfky Lotus se prodávají ve čtyřech barvách za doporučovanou cenu 3 460 Kč.

 Golfové hole Babypoint Lotus Foto: Babypoint, oficiální zdroj

 

 

Sladké sny i mimo domov

Kvalitní spánek se cestováním nevylučuje. Pořídíte-li dítěti vhodnou cestovní postýlku, nemusíte se obávat, že by se dobře nevyspalo. U propracovaného modelu Sally značky Babypoint vhodného při nosnosti 8 kg pro miminka, najdete cestovní matraci, polohovatelné závěsné lůžko o rozměru 117 x 58 cm, síťové bočnice s roletou pro zastínění, kapsu, přebalovací pultík s nosností 8 kg, boční výlez na zip, kolečka pro přesun po místnosti i hrazdu s hračkami. Celková hmotnost postýlky, kterou pohodlně složíte do přenosné tašky, je 15 kg. Vybírat můžete ze čtyř barev, doporučená prodejní cena 2 410 Kč.

Dětská cestovní postýlka s přebalovacím pultem Sally značky Babypoint Foto: Babypoint, oficiální zdroj

Více informací o nabídce kočárků, postýlek a dalších potřeb najdete na www.babypoint.eu.

 

Komfort pro krční páteř díky materiálu vyvinutému v NASA

Skvělým a osvědčeným doplňkem do auta, letadla nebo třeba stanu je cestovní polštářek. Těch je na trhu celá řada. Produkt, který se vymyká, najdete pod jihočeskou značkou Little Angel. Výrobce využil exkluzivní licence k termoregulačnímu materiálu Outlast®, z něhož šije kvalitní zimní fusaky pro děti, a použil ho rovněž u cestovního polštářku.

Speciální funkční textilii Outlast® vyvinuli v NASA, kde se původně přidávala do rukavic a obleků kosmonautů. Polštářek ve tvaru podkovy má dvě strany, tenčí do teplého počasí a silnější do chladnějších dnů. Za parných dnů dokáže Outlast® odebírat přebytečné teplo a předcházet pocení až o 40 %, proto je výborným pomocníkem i při kožních problémech spojených s pocením. Ochladí-li se, předává naopak naakumulované teplo zpět a dítě tak zůstává v optimálních podmínkách. Kromě funkční textilie Outlast® je u polštářku použita bavlna, polyester, elastan a výplň z polystyrenových mikrokuliček. K výběru jsou tři barvy za doporučovanou cenu 310 Kč.

Cestovní polštářek značky Little Angel s termoregulačním materiálem Outlast® od NASA Foto: Little Angel  oficiální zdroj

 

Více na www.little-angel.info

 

Pohodlné a bezpečné koupání nejmenších cestovatelů

Cachtání kojenců v bazénu i ve vaně zpříjemní nafukovací kruh Baby Ring. Tato pomůcka, vhodná k použití cca od 4. měsíce věku dítěte, umožňuje samostatný pohyb miminka ve vodě. Podporuje zdravý vývoj, fyzickou i psychickou pohodu. Vnitřní šev je příjemně měkký, bez jakéhokoli obtěžujícího tlaku na krk. Zevnitř je kruh vybaven podpěrou pro bradičku, která fixuje její pozici a zamezuje sklouzávání hlavičky. Límec má dvě oddělené nafukovací komory se samostatnými ventily a lze ho používat ve vaně i bazénu do maximální hloubky 1 metru.

Vyrábějí se dvě velikosti v různých barvách, doporučená prodejní cena 360 Kč.

Nafukovací kruh Baby Ring od Babypoint Foto: Babypoint, oficiální zdroj

Více na www.babypoint.eu.

 

 

Zdroj: Babypoint, Little Angel, Lässig

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.