Hudební festival Hrady CZ končí své letošní turné na Bouzově

Hudební festival Hrady CZ, který odstartoval 11. července na hradě Točník a dále putoval na Švihov, Kunětickou horu, Rožmberk nad Vltavou, Bezděz, Veveří a Hradec nad Moravicí, zakončí své letošní letní turné 29. a 30. srpna na hradě Bouzov u Olomouce.

Vypsaná Fixa na hradě Bouzov Foto: Hrady CZ, oficiální zdroj

Vypsaná Fixa na hradě Bouzov
Foto: Hrady CZ, oficiální zdroj

 

Páteční program na Bouzově zahájí v 19 hodin koncert kapely Sto zvířat. Součástí pátečního večera je již tradičně karneval v maskách o ceny a první festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na kapely Portless a Horkýže Slíže. V sobotu dvě velká pódia rozezní například Tomáš Klus, Olympic, Chinaski, Divokej Bill, Mandrage, No Name, Monkey Business a další kapely či interpreti.

 

Bouzovské zastavení v novém

Pro letošní ročník uchystali pořadatelé kvůli stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků zastávky na Bouzově nový, větší a prostornější festivalový areál. Místo konání festivalu se tak přesouvá zhruba o kilometr dál do přírody s možností koupání v rybníku sousedícím s festivalovým areálem s výhledem na malebný hrad.

Zatímco páteční program festivalu bude komornější a festivalový areál se otevře v 18 hodin, v sobotu zahrají kapely na dvou festivalových pódiích a návštěvníci mohou přijít na festival už v půl jedenácté. Od půl dvanácté do půlnoci se fanoušci mohou těšit také na Xindla X, Visací zámek, vypsanou fiXu či Dilated.

„Hrady jsou skvělá letní štace ve výjimečném prostředí. Ideální fesťák pro rodiny s dětmi. Takové atmosféře se nedá odolat, vždycky tam budeme hrát rádi, ” říká Michal Malátný z Chinaski. A členové punkové kapely Visací zámek se shodují: „Hraní v blízkosti hradů má slavnostnější nádech, snažíme se tomu přizpůsobit i naše vystoupení.“ Petr Janda k účasti Olympicu na hradním festivalu říká: „Hrady byly vždy spojené s romantikou a drsnými rytířskými turnaji. V takové atmosféře moc často nehrajeme. Myslím si, že je to skvělé prostředí pro festival a trocha rockové muziky k tomu by se někdejším hradním pánům moc líbila.“ Kapela Olympic letos vystupuje na festivalu Hrady CZ poprvé.

Na účast na festivalu Hrady CZ se těší i skupina Chinaski Foto: Hrady CZ, oficiální zdroj

 

 Vyšší komfort pro návštěvníky

V rámci svého desetiletého výročí festival stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků nově nabízí, kromě klasických stanových městeček a jejich komfortu, také placené ubytování ve VIP Hradním kempu se sprchami, non-stop recepcí, úschovnou, občerstvením, sociálním zařízením či možností dobíjení mobilů. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku. Oba typy ubytování budou vedle areálu festivalu. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů pro všechny návštěvníky. Připravena je také sobotní a nedělní kyvadlová autobusová doprava od železniční zastávky Moravičany k areálu festivalu a zpět.

Hrad Bouzov včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky. Festival Hrady CZ se letos poprvé stává partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky. Jedná se o soubor více než třiceti památek v České republice, které veřejnosti nabízejí dosud nedoceněné krásy a zajímavosti. Každá zastávka hudebního festivalu Hrady CZ má tak v roce 2014 svou „partnerskou neobjevenou památku“, kterou v rámci festivalových zastávek v daných regionech zviditelňuje. V případě Bouzova je partnerskou památkou zámek Rájec nad Svitavou. Zde bude v neděli po festivalu probíhat speciální program organizovaný Národním památkovým ústavem. Na ten je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech těchto partnerských objektech až do 30. září letošního roku.

 

Interpreti na hradě Bouzov

Sto zvířat, Portless, Horkýže Slíže, Dilated, Tomáš Klus, Olympic, No Name, Monkey Business, Chinaski, Divokej Bill, Xindl X, Adam Mišík, Visací zámek, vypsaná fiXa, Rytmus, Mandrage.

 

Více o celém průběhu festivalu se dočtete v článku Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku jubilejní letní „tour“

 

Zdroj: Hrady CZ

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.