Koupě bytu: 4 tipy jak dobře pořídit

Vzhledem k tomu, že úrokové sazby hypoték nadále klesají je nyní doba pro tento způsob koupě bytu příznivě nakloněna. Jak byt správně pořídit a na co si dát pozor? Rada obdorníka není v tomto případě k zahození. Přinášíme vám rovnou čtyři.

Interiér bytu v developerském projektu Zahrady Nad Rokytkou II v rezidenční čtvrti Nad Rokytkou v Praze - Vysočanech Foto: BCD Group, oficiální zdroj

Interiér bytu v developerském projektu Zahrady Nad Rokytkou II v
rezidenční čtvrti Nad Rokytkou v Praze – Vysočanech
Foto: BCD Group, oficiální zdroj

 

O byty je velký zájem. Neváhejte tedy

Výhodné úrokové sazby hypoték jsou ovlivňovány rekordně nízkou základní úrokovou sazbou České národní banky. Protože není možné, aby tato situace zůstala navždy, mnoho lidí se k pořízení bydlení rozhoduje právě nyní. A ty nejlepší nabídky samozřejmě také rychle mizí. „Vzhledem k výhodným podmínkám je nyní o byty opravdu velký zájem. Doporučujeme tedy s ohledem na současnou situaci s nákupem nemovitosti neváhat,“ radí David Shelef, zástupce BCD Group.

 

Kupujte od prověřeného developera

Velmi důležité je, od koho byt kupujete. O to více, pokud se rozhodnete pro pořízení výhodného projektu ve výstavbě. „Jednoznačně doporučujeme lidem, aby tak zásadní investici jako je pořízení bydlení učinili prostřednictvím prověřeného developera dobře etablovaného v lokalitě,“ doporučuje David Shelef. Vyplatí se věnovat před koupí bytu trochu času získání informací a určitých záruk, například si prohlédnout již realizované projekty developera v lokalitě a pokusit se zjistit spokojenost lidí, kteří v nich žijí.

 

Vyplatí se koupit projekt ve výstavbě

Zajímavým tipem je koupit byt v právě realizovaném projektu. Má to hned několik benefitů. Projekty ve výstavbě jsou levnější než srovnatelné dokončené projekty a navíc můžete osobně dohlížet i na samotnou stavbu. Nezanedbatelná je také příležitost ovlivňovat a vybírat si standard používaných materiálů a vybavení. Zvolit si nejen dispozici, která bude vyhovovat přímo vám, ale i celkový vzhled bytu.

 

Vizualizace interiéru bytu v developerském projektu Zahrady Nad Rokytkou II v rezidenční čtvrti Nad Rokytkou v Praze - Vysočanech Foto: BCD Group, oficiální zdroj

Vizualizace interiéru bytu v developerském projektu Zahrady Nad Rokytkou II v
rezidenční čtvrti Nad Rokytkou v Praze – Vysočanech
Foto: BCD Group, oficiální zdroj

 

Přemýšlejte o bydlení jako o investici

Současná výhodná situace vybízí také k úvahám o pořízení bytu jako investici. Uvažovat tímto způsobem se vyplatí i tomu, kdo byt kupuje primárně na bydlení. „Samozřejmě, že si většinou pořizujete byt kvůli bydlení, ale nikdy nevíte, zda jej nebudete dříve nebo později chtít prodat. Pak se jistě hodí, když si byt hodnotu udrží nebo když jeho cena dokonce vzroste,“ doplňuje Pavel Bultas, ředitel společnosti Hypoasistent.

 

Zdroj: BCD Group 

 

.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.