Glamrocková nostalgie – Koncert skupiny Smokie v Brně

Všem, kterým se v koncovce věku zabydlelo -sát nebo jim toto poznávací znamení zralých středních let brzy nikdo neodpáře, jistě při vyslovení názvů Living Next Door To Alice, Don’t Play Your Rock ‚n‘ Roll To Me nebo Oh Carol v uších zazní notoricky známé tóny a hlas Chrise Normana. Víc netřeba dodávat – vrací se sedmdesátá léta a s nimi britská skupina Smokie. Alespoň na jeden večer, a v sestavě v níž hraje od roku 1996.

smokie-black-01_small

V pondělí 17. února 2014 od 19 hodin vystoupí v brněnské Hale Vodova. O naladění publika se

postará pražská kapela J!SCream, kterou pořadatelé vybrali v soutěži uspořádané speciálně pro tento večer. Brněnský koncert tak potěší jistě všechny generace posluchačů, kterým konvenuje jak přímočarý rockový tah na bránu, tak propracovaná píseň s výrazným melodickým nápadem.

 

Více informací včetně doprodeje zlevněných vstupenek za 500 Kč najdete na www.brnokoncert.cz.

 

Pohled do historie Smokie

Začátky Smokie sahají přesně do poloviny 60. let, kdy se na dvoře gymnázia v Bradfordu v britském hrabství West Yorkshire setkávají spolužáci Terry Uttley, Alan Silson a Chris Norman, aby založili první skupinu The Yen. Následovala řada dalších variací kapel s různými jmény jako The Elizabethans nebo Kindness. Až rok 1975 přinesl radikální změnu a spojení s producenty Mikem Chapmanem a Nickem Chinnem přineslo raketový start na hitparádové pozice.  Písnička If You Think You Know How To Love Me dosáhla na třetí příčku britské hitparády a na celém světě se jí prodaly milióny kusů. Pět let jezdili Chris, Terry, Alan s Petem Spencerem za bicími po světě, všude sbírali zlaté a platinové desky a koncertní úspěchy.

Po odchodu Chrise Normana na sólovou dráhu kapela vystupovala se zpěvákem Alanem Bartonem až do roku 1995, kdy při tragické nehodě tourbusu frontman zahynul, Terry Uttley a Alan Silson byli těžce zraněni. I díky podpoře fanoušků se pak kapela po tragické ráně rozhodla pokračovat a od roku 1996 hraje ve stálé sestavě Mike Craft – zpěv, kytara; Mick McConnell – kytara, zpěv; Terry Uttley – basová kytara, zpěv; Steve Pinnell – bicí; Martin Bullard – klávesové nástroje.

smokie-portrait-04_small

kačapa

Zdroj: SMART Communication, Brnokoncert

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.