ZAZ zazní v Brně

Po opakovaném úspěchu na festivalovém pódiu ostravských Colours se rozverná francouzská zpěvačka a skladatelka ZAZ chystá do Česka na dlouho očekávaný samostatný koncert. V Brně se představí 1. prosince v hale Vodova s repertoárem ze svojí aktuální úspěšné desky Recto Verso. Určitě ovšem nezapomene ani na své největší hity z debutové nahrávky lakonicky nazvané ZAZ. Právě ta jí totiž otevřela cestu na pódia a do srdcí fanoušků po celé Evropě.

 

ZAZ Foto: ©Yann_Orhan Oficiální zdroj: Nejkoncerty.cz

ZAZ
Foto: ©Yann_Orhan Oficiální zdroj: Nejkoncerty.cz

 

ZAZ si získala celoevropskou popularitu v roce 2010 svým singlem Je Veux ze svého debutového alba a pozici nejoblíbenější francouzské zpěvačky si udržuje i nadále. Svůj úspěch potvrdila druhým albem Recto Verso a právě v rámci turné k této desce k nám přijíždí vůbec poprvé na samostatný koncert. Dosud u nás vystupovala pouze jako součást festivalu Colours of Ostrava, kde si získala další tisíce fanoušků. ZAZ vyšlo 10. listopadu nové album Paris, ale show k němu začne připravovat až na začátku příštího roku. Přesto není vyloučené, že malou ochutnávku nabídne brněnským fanouškům už nyní.

Půvabná, energická ZAZ má podmanivý hlas a jedinečný styl. Pódium miluje jako málokdo, publikum v ní probouzí temperament. Přesto zůstává svá, neopakovatelná a svěží. Její styl propojuje pop, rock, electroswing, šanson i jazz a vytváří tak svébytný originál. Kapelu dokáže nakazit svou rozverností a sebevědomou nespoutaností, se kterou tancuje nebo spíše lítá po podiu. Publikum si podmaňuje svým charakteristickým chraplákem:. „Já myslím, že svůj hlas jsem si vypracovala tím, jak pořád zpívám,“ řekla ZAZ před časem deníku Metro. „Nijak ho totiž nešetřím, vždycky se do zpívání hodně pokládám, takže si ten hlas ničím až k ochraptění. Mám sklony křičet, to ostatně uslyšíte a uvidíte na koncertě.“

Návštěvníci jejího brněnského koncertu teď mají unikátní možnost shlédnout pestrou show, jež dává vyniknout různým pěveckým polohám ZAZ – od uhrančivě lyrické po nekompromisně syrovou.

ZAZ Foto: ©Yann_Orhan Oficiální zdroj: Nejkoncerty.cz

ZAZ
Foto: ©Yann_Orhan Oficiální zdroj: Nejkoncerty.cz

 

Kdy a kde

Koncert začíná v 19.30 hod, hala se veřejnosti otevře ale již v 18 hod. Majitelé zlatých VIP vstupenek do haly mohou vklouznout už o čtvrt hodiny dřív a dostat se tak přímo pod pódium. VIP dárky CD a DVD ZAZ (podle typu vstupenky) budou pro jejich majitele k dispozici před koncertem v infostánku v hale.

Vzhledem k nízkému počtu parkovacích míst doporučují pořadatelé dopravu pomocí MHD, případně využít parkovací stání v okolních ulicích – Purkyňova, Srbská, Vodova, Riegrova či Hlaváčkova.

 

Zbývají už jen VIP vstupenky

Koncert byl již měsíc předem vyprodaný. Poté co někteří čestní hosté nevyužili pozvání, poskytli pořadatelé veřejnosti ještě limitovanou edici VIP vstupenek, k nimž patří i atraktivní bonusy jako vstup na koncert bez fronty, CD zpěvačky atd. Pořadatelé zároveň nevylučují, že několik málo vstupenek VIP v kategorii na sezení bude v prodeji i na místě.

On-line rezervaci vstupenek a info o koncertu najdete na nejkoncerty.cz/zaz.

 

 

Kdo je ZAZ

Vlastním jménem Isabelle Geffroy. Zpívá odmalička. Studovala na hudební škole a obdivuje Boba Marleyho, Ellu Fitzgerald, Richarda Bonu a Bobbyho McFerrina. Od roku 2001 prošla nejrůznějšími bluesovými a jazzovými kapelami, s nimiž vystupovala v marocké Casablance, Baskicku, Japonsku, Kolumbii, na Sibiři nebo u egyptských pyramid. V roce 2006 se vrátila do Paříže a trochu hudebně tápala. Vše se změnilo po setkání s producentem a autorem hitu Je Veux v jedné osobě Kérredine Soltanim, s nímž natočila v roce 2010 debutové album s prostým názvem ZAZ. Většinu skladeb složila sama, některými přispěl francouzský písničkář Raphael Haroche. Prodalo se ho skoro dva miliony, stala se miláčkem Francie a po velkém turné si získala i další země, včetně České republiky.

S novým albem Recto Verso znovu triumfuje, opět si bez jakéhokoliv úsilí, svou bezprostředností si podmanila publikum i kritiku. Svým talentem dostává i francouzské skladatele, Kerredine Soltani jí napsal další hit On Ira. Baladu Si ji, jež dává plný průchod zpěvaččině citovosti, složil zřejmě největší současný francouzský hitmaker Jean-Jacques Goldman.

ZAZ ve volném čase užívá života, tančí a cvičí kung fu: „Kung-fu pro mě není ani tak bojové umění jako spíš životní filozofie, která spájí duševno s tělesnem,“ vysvětluje ZAZ, a dodává: „Je v něm energie, naučí to člověka souznít s vlastním tělem, být pružný, a to i v myšlení. Taky učí trpělivosti, zkrátka spoustě dobrých vlastností.“ Možná i díky němu působí tak nespoutaně. Připomíná papinův hrnec, který upouští páru pomocí živých vystoupení.

ZAZ Foto: ©Yann_Orhan Oficiální zdroj: Nejkoncerty.cz

ZAZ
Foto: ©Yann_Orhan Oficiální zdroj: Nejkoncerty.cz

 

Zdroj: Nejkoncerty.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.