Febiofest nabídne i Industry dny s tvůrci kampaní filmů Larse von Triera

Po loňském úspěchu programu pro filmové profesionály aktivně působící v kinematografii Febiofest opět nabídne různorodý program v rámci své Industry části. Ten budou tvořit panelové diskuze, případové studie, prezentace, workshopy či masterclassy přístupné i pro veřejnost. Cílem těchto aktivit je podpora české kinematografie, mladých talentů, a zároveň rozvoj mediální gramotnosti mladých diváků.

26. MFF Praha - Febiofest: logo Oficiální zdroj: MFF Praha - Febiofest

 

Tématy Industry dní budou například možnosti distribuce evropských debutů, budoucnost audiovize v éře moderních technologií, nové trendy ve storytellingu, blockchain distribuce, spolupráce mezi podnikateli v oblasti filmů a technologií, příprava filmových profesionálů na současný mezinárodní trh či masterclass tvůrců kampaní filmů Larse von Triera.

 

Tři dny Industry

Tři Industry dny se budou konat od pondělí 25. do středy 27. března v hotelu Vienna House Andel´s Prague vedle CineStar Anděl a akreditace jsou určeny filmovým profesionálům a studentům filmových škol.

První den Industry bude směřovat na debutující tvůrce a nabídne konferenci na téma Možnosti distribuce evropských debutů. Hosty panelu budou sales agenti, distributoři, selektoři festivalů, filmová centra.

Další dny budou zaměřeny na debaty o budoucnosti audiovize v éře moderních technologií a nabídnou panelové diskuse a masterclassy na téma Nové trendy ve storytellingu, Blockchain distribution a masterclass tvůrců kampaní Larse von Triera „The Einstein couple“ (Muži, kteří nenávidí ženy, Královská aféra, Jack staví dům, Nymfomanka).

Ve spolupráci s berlínskou agenturou Propellor, která je jedinečným filmovým centrem zaměřeným na vývoj nových obchodních modelů pro výrobu a distribuci filmů, připravuje festival workshop na téma spolupráce mezi podnikateli v oblasti filmů a technologií. Spolupracuje se společností Zétema Giorgia Gosettiho, ředitele Venice Days na MFF v Benátkách, a Eye on Films na společném workshopu zaměřeném na přípravu filmových profesionálů na současný mezinárodní trh. Vývoj digitálních technologií znamená potřebu rozvíjet nové obchodní modely, které jednoznačně ovlivní distribuci filmů a správu obsahu, stěžejní pro rozvoj evropského audiovizuálního průmyslu.

 

Workshop se zaměří zejména na:

  • analýzu současné situace na mezinárodním trhu
  • srovnání rozdílů mezi tradiční distribucí a novými modely
  • nalezení možností pro vytvoření nového vztahu mezi mezinárodními prodejci, producentem a lokálním distributorem, který bude definovat oběh audiovizuálních produktů v Evropě na různých platformách

 

Zdroj: MFF Praha – Febiofest

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.