Nový ročník ART BOOKS WANTED International Award bude vyhlášen na Designbloku

Před čtyřmi měsíci jsme poznali vítěze letošního ročníku ART BOOKS WANTED International Award. Nyní se všem tvůrčím duším – autorům knižních projektů, studentům umění a designu a také nezávislým nakladatelům otevírá nová možnost získat hlavní cenu nebo ocenění v některé z příslušných kategorií ve 3. ročníku mezinárodní soutěže ART BOOKS WANTED International Award 2014, který vyhlásí nakladatelství EDITION LIDU ve své expozici na Designbloku. Součástí prezentace bude i výstava nominovaných děl minulého ročníku.

abw__perex2_vizual_abw_2014_01

 

V minulém ročníku se o ocenění ucházelo 268 knižních projektů od autorů, umělců a designérů z 35 zemí. Vítězkou hlavní ceny se stala Yeni Kim ze Soulu (Jižní Korea) s pop-up knihou City Acrobat. Mezinárodní porota složená z umělců, designérů a kurátorů dále ocenila 11 výjimečných projektů a udělila 8 čestných uznání. Více se o vítězích i projektu dočtete zde. Výstavu ART BOOKS WANTED International Award můžete shlédnout do neděle 13. 10. Kurátory výstavy jsou Ludmila a Sylvain Favardin. Komentovaná prohlídka výstavy s kurátorkou s Ludmilou Favardin proběhne ve středu 9.10. v 18 hod.

 

ABW potřetí

Otevření nového ročníku ART BOOKS WANTED International Award, který přináší hlavní cenu pro vítěze 1000 € (25 000 Kč) a mnoho zajímavých tvůrčích příležitostí pro přihlášené autory, proběhne společně s výstavou oceněných a nominovaných knih na Designbloku v úterý 8. 10. 2013 ve 20 hod v Openstudiu Kafkův dům, Kafkovo náměstí Náměstí Franze Kafky 3,  Praha 1.

Oficiální stránky ABW International Award: www.artbookswanted.com

 

vizual_abw_2014_02

 

Trochu jiné nakladatelství

EDITION LIDU si pečlivě vybírá své autory, spolupracuje s českými i zahraničními ilustrátory a designéry a nabízí tak inspirativní a krásné knížky pro děti i dospělé. Kromě knížek u EDITION LIDU najdete také originální pohledy a drobné designové předměty, které vytváří ucelené kolekce a vztahují se vždy k některému z příběhů.

Novinkami na Desigbloku jsou komiksy Arana od Sofie Drescher z Anglie, Cyan od Jeong Hwa Min z Jižní Korei a Blind Days od Benjamina Courltault z Francie. Představí se také autoři Ludmila a Sylvain Favardin, Martin Raudenský,  Lasse Wandsneider a absolventi ateliéru Ilustrace a grafiky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze.

EDITION LIDU se pravidelně účastní prestižních výstav a festivalů např. Designblok, Fuori Micro – Milan Design Week, Svět knihy Praha, Artelibro – Bologna, Fruit focus on Contemporary Art – Bologna, Operae Design Festival – Torino. ART BOOKS WANTED International Award a ocenění autoři jsou také prezentováni v rámci samostatných výstav pořádaných nakladatelstvím EDITION LIDU. V roce 2013 celková návštěvnost společných a samostatných výstav přesáhla 200 000 diváků z řad odborné I široké veřejnosti.

Knihy EDITION LIDU si můžete prohlédnout a zakoupit i na letošním Designbloku (Openstudio Kafkův dům, 2. patro), Út – So 10.00 – 21.00 hod, Ne 10.00 – 19.00 hod.

Více o EDITION LIDU najdete na www.editionlidu.com

 

Zuzana Ottová

Zdroj: EDITION LIDU

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.