Na rok a den

Vážení čtenáři,

dnes je to přesně rok, co jsme uveřejnili poslední příspěvek. Ne, náš magazín není zrušen, ani jsme na něj nezanevřeli, ale nemáme Vám co nabídnout. Respektive nemůžeme. Akce, na něž jsme Vás chtěli upozornit, byly buď zrušeny dříve, než byly zahájeny, nebo zrušeny za pár dní ostrakizujícími nařízeními vládnoucích ….. (doplňte si sami to nejvhodnější slovo).

A i kdyby nebyly, kultura musí být svobodná a svobodný musí být i divák, návštěvník, ne aby se musel před návštěvou divadla, koncertu, výstavy nechat ponižovat šťourací lobotomií a jinými zhůvěřilostmi. A na druhé straně, aby tomu, který stojí na jevišti či pódiu nebyly odezvou řady sedadel naplněných maskami bez emocí.

Není prostě o čem psát. Jistě, ještě tu máme rubriku móda, kosmetika. Že bychom Vám radili, jak pečovat o pokožku ničenou pod náhubky? Radili léčit důsledek, ne příčinu? Není o čem psát, jediná rada je, nechte tvář i tělo dýchat tam, kde je to bezpečné, což je všude, kde není skutečně vysoká koncentrace lidí, tedy na ulici, v přírodě, ale i malém krámku, na návštěvě atd. 

Budeme věřit, že tyto stránky se zase začnou plnit zajímavými tipy, že přijde doba, kdy se přestaneme hrbit před mašinérií totality a jejich slepých poddaných, kteří nedokáží přemýšlet a na ty samostatně přemýšlející útočí otřepanými frázemi, jako by točili klikou kolovrátku, či je dokonce udávají a vyhrožují fyzickou likvidací. Že se budeme řídit selským rozumem, neboť jedině tak si vydobudeme ten kousíček svobody a nenecháme ze sebe vyrobit poslušné otroky, kteří za nesvobodu budou ochotni ještě platit.  Že zbouráme ty byť imaginární, ale přesto pevné zdi, tak podobné té legendární berlínské, které jsou ale o to horší, že neprotínají jediné město, ale jsou mezi okresy, ale i našimi nejbližšími, a které mezi nás postavili ti, jejichž jediným cílem je moc a bohatství.

Buďte zdraví, k čemuž Vám dopomáhej zdravý rozum!

Vaše redakce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.