14. ročník PPM tentokrát v Brně

Po dvouleté nucené odmlce se vrací do výstavního světa prestižní mezinárodní výstava textilních technik pod novým názvem PPM Brno Quilt Show. Nově se, jak název napovídá, jejím dějištěm stává brněnské výstaviště, jehož prostory umožní výstavě další expanzi. PPM patří mezi světově nejnavštěvovanější textilní výstavy, v rámci Evropy se řadí na 4. místo. Ročník 2022 zde proběhne 22. až 24. dubna 2022 v Hale E.  Vystavená díla více než 200 autorů z celého světa jsou řazena ve 20 galeriích. Téměř 500 exponátů představí celé spektrum současné textilní tvorby od tradičního patchworku po art quilty, soudobé nástěnné obrazy. Většina z nich bude vůbec poprvé představena ve střední a východní Evropě, některé dokonce ve světové premiéře. V rámci PPM Brno Quilt Show se mohou návštěvníci zúčastnit i workshopů s renomovanými zahraničními lektory. Část plochy zaujmou obchody specializované na různé textilní techniky. Největší nabídka soustředěná na jednom místě spolu s vystavenými originály vytváří pro návštěvníky optimální mix inspirace, kreativity a tvůrčích setkání.


Prague Patchwork Meeting: Jana Haklová - Dívky Foto: PPM, oficiální zdroj

Prague Patchwork Meeting: Jana Haklová – Dívky
Foto: PPM, oficiální zdroj

Celosvětové sdružení SAQA představí téma Rozsviť svět v podání tvůrců ze všech kontinentů. Mezinárodní je i soutěžní kolekce francouzské výstavy EPM Divočina. Od tradice k moderně je název i charakteristika výběrové celoněmecké kolekce, která na porotou vybraném souboru názorně ukáže všechny současné trendy. Střední Východ zastupuje Hana Ron z Izraele, individuální přístup k ženskému tématu pak snipSISters ze SRN. Poprvé v historii PPM bude vlastní kolekcí zastoupeno Maďarsko výběrem Modern Movement. Mezinárodní spolupráce je i v pozadí projektů „365“ a Pražské Jezulátko. Hvězdou české klasiky je pro rok 2022 paní M. Kankrlíková. Světovou premiéru bude mít unikátní galerie skupiny AQH Kůrovec. K diskusi návštěvníků je určený projekt V rámu = Umění? jako aktuální příspěvek autorek I. Zemanové a J. Štěrbové ke sporu, zda až zarámováním patří quilt do galerií. Vlastní tvorbu nabídne E. Brabcová, M. Kalinová, M. Kmječová a klub BPK. Mezinárodní soutěžní kolekce na téma VODA a KALEIDOSKOP bude posuzovat odborná porota. Návštěvníci uvidí i výběr quiltů z Evolonu a další české a mezinárodní quilty.

Přehlídka probíhá 22.4. od 12 do 19, 23.4. od 10 do 18, 24.4. od 10 do 16.30.

Vstupenky v předprodeji na webu a na místě, jednodenní za Kč 190,- třídenní permanentka za 370,- Kč.

www.bvv.cz/ppmbrno/

 

Doprovodný program a prodej

Doprovodné kurzy vedené renomovanými zahraničními lektory jsou vhodné pro pokročilé i začínající amatérky.

Na mnoha stáncích budou během výstavy probíhat ukázky různých technik a mini kurzy.

PPM již tradičně věnuje prostor charitativním projektům. Letošní PPM Brno se sbírkou quiltů a patchworkových výrobků pokusí pomoci Hospicu Sv. Kleofáše v Čerčanech.

Zákazník v rámci PPM najde také všechny u nás dostupné značky šicích strojů, které může porovnat a vyzkoušet, pro nákup tak získá nejen slevu, ale i veškeré informace. Stejně tak může vybírat ze širokého sortimentu látek, jejich barvu a kvalitu uvidí přímo, a ne přes obrazovku e-shopu.

 

 

 

Zdroj: PPM

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.