Husté a výrazné obočí je trendy. Podpořte jeho růst

Obočí dává výraz celému obličeji a dnes se nosí výrazné, husté a perfektně upravené. Hormonální změny, stres, špatná životospráva, ale také drastické vytrhávání, které často provádíme po celá léta, může vést k neblahému důsledku, že je obočí tenké a téměř neviditelné. Pokud takové máte, je čas na změnu. Tady je několik vyzkoušených rad, jak obočí opět zahustit.

Lucie Karlíková Foto: Lucie Karlíková, oficiální zdroj

kosmetička Lucie Karlíková
Foto: Lucie Karlíková, oficiální zdroj

 

„S přibývajícím věkem a s ním souvisejícími hormonálními změnami nám na některých částech těla i tváře nechtěné chloupky přibývají (například na bradě), a někde zase ubývají – nejčastěji právě v obočí,“ vysvětluje kosmetička Lucie Karlíková.

Za řídnutí obočí ovšem ve velké míře může také jeho nešetrné vytrhávání. „Když vytrháváme vlasové folikuly, začnou slábnout a mizet. Velký problém je to zejména u generace současných šedesátnic, které vypadají většinou velmi svěže, udržovaně a mladě – často však nemají obočí téměř žádné, protože za jejich mladých let byl trend minimalistického obočí. To se dokonce holilo, anebo vytrhávalo úplně celé a následně se do oblouku dokreslovalo,” upozorňuje na zajímavost Lucie Karlíková.

Řídké a upravené obočí Foto: www.beautylash.cz, oficiální zdroj

Řídké a upravené obočí
Foto: www.beautylash.cz, oficiální zdroj

 

 

Jak se vyvarovat příliš úzkého obočí

– Nechte svému obočí přirozený tvar, netrhejte ho příliš, vyvarujte se úzkých linií, které nyní stejně nejsou v módě.

– Na úpravu obočí si vyhraďte čas, rozhodně se nesnažte vytrhnout několik chloupků najednou – některý by pak mohl v celkovém obraze obočí chybět.

– Pokud vám nějaký ten chloupek vyčuhuje z řady, hned ho netrhejte. Nejprve si kartáčkem nebo štětečkem urovnejte obočí a pak ho zkraťte zastřižením – tak nebude nikde přebývat ani chybět.

Tipy na úpravu řas a obočí najdete na zdarma přístupných videích RefectoCil Akademie

 

Permanentní barva zajistí potřebný efekt

Pokud vás trápí řídké obočí, máte několik možností, jak ho znovu zahustit. Optickým řešením může být permanentní barva na obočí, která barví i kůži pod ním a vytvoří tak požadující efekt. Obočí si můžete nechat obarvit u odborníků v salonech, anebo doma. „Je důležité dbát na to, aby obočí působilo přirozeně. Trendem je barvit si ho k barvě vlasů, tak aby co nejvíc ladilo – jak barevně, tak teplým či studeným tónem jednotlivých odstínů. Například značka RefectoCil nabízí ve své základní řadě devět odstínů, a pokud se svěříte do péče školenému odborníkovi, namíchá vám odstín na míru,“ vysvětluje Martina Košťálová ze společnosti RefectoCil, která se profesně zabývá barvením a stylingem řas a obočí.

Jednoduché a rychlé je také barvení řas a obočí s domácí sadou BeautyLash Sensitive. Pořídíte ji ve čtyřech odstínech (černá, světle hnědá, středně hnědá a tmavě hnědá), jedno balení vystačí na 8 použití a barva vydrží až 6 týdnů. Aplikace je snadná, rychlá a bezpečná, protože barvy obsahují přírodní látky a rostlinná barviva a žádné oxidanty.

Barvy BeautyLash Sensitive koupíte za 297 Kč.

 

Speciální boostery podpoří růst obočí

Další bezpečnou a bezbolestnou variantou je aplikace boosterů na růst obočí. V současné době slaví největší úspěchy ty, které obsahují výtažek z karibského korálu Trsovníku lékařského (tzv. Black Sea Rod Oil). Tato látka zcela přirozeně aktivuje růst řídkého, slabého a přespříliš vytrhaného obočí. Klinická studie německého Dermatestu prokázala 93% účinnost u boosteru obsahujícího tuto bioaktivní látku BeautyLash Eyebrow Booster. Ten navíc obsahuje výtažek Aloe Vera, který obočí dodává lesk.

První viditelné výsledky se dostavují už po šesti týdnech, po deseti týdnech je pak obočí výrazně hustší, silnější, pružnější a zkrátka celkově zdravější. Při používání boosteru se navíc nemusíte bát nežádoucích účinků – neobsahuje hormony, parabeny, prostamidy, prostaglandin ani parfémy.

Jak booster aplikovat: Nemastným odličovačem (bez oleje) nejprve očistěte oční okolí (mastné odličovače by totiž vytvořily na kůži film a uzavřely vlasový folikul, což by omezilo vstřebávání séra a plné uplatnění účinných látek). BeautyLash Eyebrow Booster pak aplikujte vždy večer po mytí obličeje na místa, na nichž chcete aktivovat růst obočí. Účinnost boosteru je založena na pravidelném používání po dobu několika týdnů. Pokud je používání přerušeno, účinnost se snižuje.

Třetí možností, jak obočí „zahustit“, je permanentní make up. „Nyní je populární takzvané vláskování, které jde ve svých účincích do nižších vrstev kůže a vydrží dva až tři roky. Postupem času je ovšem nutné nechat si ho dotetovat,“ uzavírá Lucie Karlíková.

 BeautyLash Eyebrow Booster koupíte za 1 900 Kč.

booster Foto: www.beautylash.cz, oficiální zdroj

 

 

Zdroj:   www.beautylash.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.