Bike Adventure 2013

Dnes, ve čtvrtek 30. května přesně ve 20:00 hod. bude spuštěna on-line registrace na letošní již 13. ročník Superior Bike Adventure,nejpopulárnější domácí orientační závod dvojic na horském kole. Vzhledem k tomu, že kapacitu startovních míst pořadatelé omezují na 500 dvojic a startovní čísla bývají tradičně obsazena do několika hodin po spuštění registračního systému, nebude dobré s registrací v případě zájmu o účast otálet.

 

bike-adventure-2013_perex

 

Bike Adventure není o ujetých kilometrech daných stanovenou délkou tratě, ale o závod, v němž vítězí dvojice-tým, který v určeném časovém limitu nasbírá co nejvíce bodů. Účastníci si dokonce sami volí trasu podle turistické mapy, ale tak, aby zvládli navštívit co nejvíce jednotlivých kontrolních stanovišť rozmístěných ve vytyčeném prostoru závodu. Závod se jede na dvě etapy, první den se jede 6 hodinová, druhý den 4 hodinová. Kolik během tohoto časového limitu dokáží závodníci najet kilometrů není až tak podstatné, úspěch závisí více na strategii správně zvolené trasy.

 

Kdy a kde se jede

Letošní Bike Adventure se uskuteční o víkendu 20.-21. července, a tentokrát se přesune do náročných terénů Králického Sněžníku a Jeseníků s centrem v atraktivním, moderním relax & sport resortu Dolní Morava, který pro rok 2013 současně spolupořadatelem a partnerem závodu.

Právě atraktivita lokalit je to, co Bike Adventure odlišuje od ostatních akcí, které po jeho vzoru začaly v České republice postupně vznikat. „Je na čase, abychom se s Bike Adventure opět podívali do hor. Dolní Morava nabízí skvělé centrum a okolní terény Králického Sněžníku a Jeseníků jsou pro horské kolo jako stvořené. Plánujeme rovněž několik kontrolních stanovišť na polském území,“ prozradil první plány stavitel tratí Bike Adventure Radek Laciga. 13. ročník závodu Bike Adventure tak bude ve znamení náročných horských stoupání s mnoha vrcholy výrazně nad 1000 metrů nad mořem.

 

Komu je závod určen?

Startovat na Bike Adventure může každý, kdo má rád náročnější trasy. Důležité je najít si partnera či partnerku pro vytvoření závodního týmu. Pokud se chcete o závodu Bike Adventure dozvědět více nebo se na něj rovnou on-line přihlásit navštivte webové stránky závodu www.bike-adventure.cz.

 

Zdroj: cammino…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.