Mladí ladí Jazz 2017: Jazzmetalisté Panzerballett a downtempová Miloopa

Osmý ročník mezinárodního festivalu Mladí Ladí Jazz je v plném proudu a během následujících dvou týdnů představí další dvě velké hvězdy zahraniční hudební scény. Festival nabídne v české premiéře energickou show německých jazz-metalistů Panzerballett, kteří vystoupí v pátek 21. dubna v prostoru pražské MeetFactory spolu s českou progresivní kapelou Modern Day Babylon. O týden později, v pátek 28. dubna, ovládne Palác Akropolis downtempová Miloopa (PL), která se po více než pěti letech vrací na české pódium s novým albem Verke. Večer uvede elektro-popová Klara & The Pop.

Panzerballett (DE) Foto: MLJ, oficiální zdroj

Panzerballett (DE)
Foto: MLJ, oficiální zdroj

 

Jazzový nářez nabídnou 21. dubna v MeetFactory němečtí Panzerballett. Pětičlenný ansámbl se naživo představí v České republice úplně poprvé. Hudební inspirace Panzerballettu se dá vystopovat v tak odlišných žánrech, jakými jsou funk, metal, jazz nebo progresivní rock. Jako předkapela vystoupí česká metalová skupina Modern Day Babylon, která se pyšní například cenou objev a minialbum roku v Břitvě, odborné publicistické anketě českého rocku, metalu, punku a hardcoru. Modern Day Babylon si v hledáčku vytipovali ke spolupráci například americká kapela Periphery nebo britský zpěvák Maxi Curnow.

Panzerballett  Foto: MLJ, oficiální zdroj

Panzerballett
Foto: MLJ, oficiální zdroj

 

 

Miloopa vtrhla na klubovou scénu již v roce 2001. Postupem času si začala vypůjčovat subbasové linky a elektronické prvky, které její jazzovou formu kolikrát zavinou do jungle či breakbeatového hávu. Po více jak pěti letech se vrátí Miloopa na české podium, aby představila své čtvrté studiové album Verke (2016). Na albu s ní spolupracoval Rosi Mosimannem, který produkoval desky mimo jiné i pro hudebníky jako Faith No More, Björk, Smashing Pumpkins nebo The Young Gods. Exotická podmanivost hlasu vokalistky Natalie Lubrano okouzlí posluchače již 28. dubna v Paláci Akropolis. Pódium pro hlavní hvězdu večera připraví elektropopový projekt Kláry Vytiskové, držitelky ceny Anděl v kategorii zpěvačka roku 2016. Tepající hudbě skupiny Klara & The Pop s příměsemi acid disca, soulu a triphopu, dodává na osobitosti jemně zastřený charismatický hlas frontmanky Vytiskové.

Miloopa  Foto: MLJ, oficiální zdroj

Miloopa
Foto: MLJ, oficiální zdroj

 

 

Program festivalu Mladí Ladí Jazz 2017

2.4.2017 – BigYuki (USA) – Palác Akropolis, Praha

6.4.2017 – Oran Etkin trio (USA/IL) – Jazz Dock, Praha

8.4.2017 – Bill Laurance (UK) – MeetFactory, Praha

13.4.2017 – Finále soutěže Jazz Fruit + Mn’JAM experiment (NL) – Jazz Dock, Praha

19.4.2017 – David Helbock Trio (AT) – Jazz Dock, Praha

21.4.2017 – Panzerballett (DE) – MeetFactory, Praha

26.4.2017 – Max Vandervost (BE) – Jazz Dock, Praha

28.4.2017 – Miloopa (PL) – Palác Akropolis, Praha

30.4.2017 – Mezinárodní den jazzu s Českým rozhlasem: Miroslav Vitouš, Rozhlasový BigBand – Palác Akropolis, Praha

 

Regionální koncerty festivalu Mladí Ladí Jazz 2017

1.4.2017 – BigYuki (USA) – Jazz Tibet Club, Olomouc

3.4.2017 – Oran Etkin (IL) – Kabinet Múz, Brno

20.4.2017 – David Helbock Trio (AT) – Jazz Tibet Club, Olomouc

21.4.2017 – David Helbock Trio (AT) – Budova ČRo České Budějovice

28.4.2017 – Max Vandervorst (BE) – Zámek Děčín

 

 

O festivalu Mladí Ladí Jazz

Mezinárodní jazzový festival Mladí Ladí Jazz navazuje na tradici jazzu v českém prostředí a snaží se navrátit mladé publikum zpět k jazzové hudbě. Jedním ze základních problémů, proč mladí lidé neposlouchají pravidelně jazz, je cenová politika klubů, které jsou primárně zaměřeny na turistickou klientelu, tedy daleko za finančními možnostmi studentů. Proto přináší festival Mladí Ladí Jazz již osmým rokem to nejlepší ze světového jazzové scény za dostupnou cenu.

 

Více informací o programu i festivalu naleznete na webu festivalu a jeho facebooku

 

Předprodej vstupenek na GoOut

 

 

Zdroj: MLJ

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.