Známe vítězky a vítěze Miss & Mister Deaf 2013

V sobotu 13. července se v Top Hotelu Praha konalo finále již 13. mezinárodní soutěže Miss & Mister Deaf World 2013, porota volila také Miss & Mister Deaf Europe 2013 a účastníci mezi sebou ještě vybírali Miss Sympathy Deaf World 2013.

MISS DEAF WORLD 2013 perex

 

Kdo ze soutěžících se porotě nejvíce líbil, která z dívek si podle ní nejvíce zaslouží nosit korunku? Pojďme si je představit.

Světovou královnu krásy neslyšících se stala pětadvacetiletá Thaisy Payo z Brazílie. Jejím mužským protějškem je pro tento rok Mexičan Christian Bernal. První vicemiss zvolila porota Slovenku Eriku Ďuricovou, druhou vicemiss se stala Marianne Queval z Francie.

Titul Miss Deaf Europe 2013 si odnesla Kinal Timea Melinda z Maďarska, stejný titul mezi muži vybojoval tuzemský zástupce Bohuš Vlačuha.

Jako Miss sympatie si zvolili samotní soutěžící reprezentantku Mali Sako Niahkale.

MISS & MISTER DEAF WORLD & EUROPE 2013

 

Neslyšící soutěžící čekaly tradiční disciplíny

Porota, v níž spolu s partnery soutěže zasedli i známé osobnosti jako Luba Skořepová, Petra Černocká, Markéta Hrubešová, Michaela Ochotská, Kamila Nývltová, Ivan Vyskočil a Miroslav Etzler, měla těžký úkol: „Bylo to opravdu náročné rozhodování“, svěřila se předsedkyně poroty Michaela Ochotská, „všichni soutěžící byli úžasní. To, jak tančili, přestože neslyší, mě doslova šokovalo!“

Klání se téměř neliší od klasické soutěže – nechybí módní přehlídka ve večerních šatech, promenáda v plavkách či volná disciplína, ve které převládal tanec. Jiné jsou například reakce publika, které místo potlesku třepetá zdviženýma rukama.

Moderátorská dvojice Lenka Vacvalová a Petr Vojnar byli tlumočeni tlumočníky znakové řeči, a tak průběhu soutěže rozuměl opravdu každý. Podle prezidenta soutěže Josefa Uhlíře akce nejen napomáhá sluchově postiženým dívkám a nyní i chlapcům z celého světa v jejich nelehkém životě, ale také každoročně umožní ukázat široké slyšící veřejnosti, že jsou lidem slyšícím i přes své postižení ve všem naprosto rovni.

 

Soutěž dělají i sponzoři

Jak už to tak u podobných akcí s charitativním podtextem bývá, bez partnerů by se ani světová událost Miss & Mister Deaf World 2013 neobešla. Poděkování si tedy zaslouží nejen TOP HOTEL Praha, ASTERA DESIGN, SATO, POINT4ME.CZ, ale také společnost Diamond International Corporation, která vítězce věnovala briliantový prsten z bílého zlata, Car Motors MB, jenž se postaral o dopravu finalistek a managementu. Za účesy a líčení nejen na finálový večer si pochvalu a poděkování zaslouží tým Matrix a salon Vizage. A jaká by to byla soutěž krásy bez korunek? Těmi přispěla společnost Preciosa.

 

Zdroj: Kloboukfilm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.