Známé osobnosti obsluhují v rámci projektu „Pečení pro děti“

Každou první sobotu v měsíci až do konce letošního roku můžete v OG Myslbek nakoupit pečivo a cukrovinky od netradičních prodejců – celebrit, které se zapojily do projektu, který má pomoci mladým lidem z dětských domovů při jejich vstupu do běžného života. Koupí některé z dobrot zároveň přispějete i Vy. Kolik za za ně zaplatíte je čistě na vás. Na památku si můžete také odnést hrneček ‚Dejme dětem šanci‘ – plný lahodného horkého nápoje, který bude k dostání za symbolickou cenu 30 Kč.

Celebrity v rolích prodejců pečiva Foto: Dejme dětem šanci

Celebrity v rolích prodejců pečiva
Foto: Dejme dětem šanci

„Pečení pro děti“ je veřejná sbírka pod záštitou obecně prospěšné společnosti Dejme šanci dětem. Sbírka probíhá formou prodeje pekařských a cukrářských výrobků za dobrovolnou cenu. I vy tak můžete přispět na projekty této obecně prospěšné společnosti.

Akce je nejen příležitostí přispět na dobrou věc, ale zároveň se neformálně setkat se známými osobnostmi, které ve svém volné čase obléknou zástěru a budou každou první sobotu v měsíci od 10 do 18 hodin prodávat pečivo a cukrářské výrobky v pražské pasáži Myslbek, Na příkopě 19-21 – Ovocný trh 8. Prvními milými cukrářkami se tu 6. září na několik hodin staly například Nela Boudová, Lucie Benešová či Eliška Kaplicky s dcerou Johankou. Brzy se zde můžete setkat i s patrony projektu, jimiž jsou například Markéta Častvaj Planková, Bára Špotáková, Vladimír Hron nebo Jan Měšťák. Spolu s nimi budou s prodejem vždy pomáhat také starší děti z různých dětských domovů.

Podrobnosti najdete na www.dejmedetemsanci.cz a www.peceniprodeti.cz

 

Redakční poznámka

I když jsme přesvědčeni, že postarat se o nastupující generaci je přímo povinností státu, a že nejlepší obecně prospěšnou činností všech nadací by bylo zaměření se na donucení vlády, aby své povinnosti začala plnit, nechtěným dětem by to v danou chvíli moc platné nebylo, tudíž jim chceme alespoň touto pozvánkou trochu pomoci. Nákup ve velkém by pak měl být samozřejmostí nejen pro všechny politiky, ale také pro všechny „pravověrné křesťany“, kteří tolik brojí proti interrupcím, ale tím jejich zájem o tyto dětské životy zpravidla končí.

 

DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s.

Společnost pomáhá konkrétním dětem a mladým lidem z dětských domovů na jejich cestě k samostatnosti. Usnadňuje jim úspěšné začlenění do společnosti po opuštění dětského domova.Hledá pro děti podporovatele, patrony, přátele, zaměstnavatele a dárce. Ve spolupráci s vedením dětských domovů zařazuje do projektů děti, pro které je podpora veřejnosti potřebná. Projekty organizace jsou koncipovány tak, aby opravdu pomohly potřebným. Financování činnosti organizace je založeno zejména na podpoře z řad fyzických a právnických osob.

 

Zdroj: Dejme dětem šanci

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.