Žluté lázně připraveny na letní sezonu. Sportovní den pro celou rodinu již tuto neděli!

Hosté sportovního a relaxačního areálu Žluté lázně v pražském Podolí spatří hned na první pohled změny, které budou provázet nadcházející „lázeňskou“ sezónu. S ochranou životního prostředí souvisí nabídka nápojů, které návštěvníci dostanou v designových vratných kelímcích. Na velké travnaté pláži je také čeká nové lehátkové pole, nově zrekonstruované prostory restaurací a barů, širší nabídka jídel a nápojů, lekce cvičení na paddleboardu i pravidelné živé hudební produkce.

Areál Žlutých lázní Foto: Žluté lázně, oficiální zdroj 

 

„Na letošní sezónu jsme se velice důkladně připravili. Rekonstrukcí prošla restaurace Tančírna, která je teď přehlednější a pohodlnější, celkové rekonstrukce a výměny se dočkal také typický plot v areálu. Pohodlněji odpočívat a popíjet při tom drinky mohou teď i hosté plážového baru, kde vyrostly elegantní domky pro odpočinek. Širší je také nabídka naší gastronomie,“ upřesňuje Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, provozovatele areálu Žluté lázně.

 

Nápoje v designovaných kelímcích – moderní a ekologické

Milovníci letního lenošení mohou nově ve Žlutých lázních využít speciálního prostoru – lehátkového pole na pláži, kde si mohou pronajmout lehátka a slunečníky. Nápoje dostanou do speciálních designových kelímků s grafickými motivy, díky kterým chce areál Žluté lázně minimalizovat množství odpadu a tím chránit životní prostředí. Navíc je možné je díky originálnímu úchytu odnášet ve větším množství. Žízniví malí i velcí návštěvníci vyberou z více variant určených pro muže, ženy a děti. Posezení na pláži také zpříjemní hostům každý čtvrtek večer (19-21 hodin) akustické duo, které zahraje skladby na přání.

Aktivní návštěvníky areálu čeká mimo jiné cvičení na oblíbených paddleboardech. Pohyb „na prkně“ přímo na Vltavě posílí celé tělo zásluhou nejrůznějších postojů a cviků. Díky neustálému balancování se zapojí všechny svaly. Navštívit je možné čtyři lekce týdně, vždy ráno a večer. Ve Žlutých lázních je možné si užít také lekce zumby, klasického cvičení nebo meditace. K výletu na Vltavě si mohou hosté lázní půjčit šest nových šlapadel.

 

Sportovní den pro celou rodinu už tuto neděli

Areál Žluté lázně je otevřený celým rodinám. Nadšení sportovci a milovníci zábavy a pohybu mohou přijít a užít si v neděli 25. června Sportovní den pro celou rodinu. Od 10 do 16 hodin si vyzkouší různé druhy sportů jako je beachvolejbal, stolní tenis, petangue, badminton, soft tenis, kroket, jízdu na dračí lodi, slackline, longboard a další.

Pro nejmenší organizátoři připravili i další pohybové aktivity. Například atletické disciplíny (běhy, skoky, vrhy), biatlonovou zónu s elektronickou střelnicí a atraktivní překážkovou dráhu. Chybět nebudou herní prvky a zóny, tematické lekce cvičení různého zaměření, výtvarná dílna a mnoho dalšího. Vstup do areálu je v tento den zdarma.

 

Divokej Bill zahraje 27. června

 V úterý 27. června se mohou těšit všichni fanoušci na velký koncert kapely Divokej Bill na travnaté pláži. Koncert je součástí Divokej Bill Lobkowicz Tour 2017 a přinese kromě osvědčených hitů i novinky z jejich aktuálního alba Tsunami.

Během celého léta bude možné navštívit na malé travnaté pláži stage pro začínající hudební skupiny. Ve velkém krytém stanu za Tančírnou se budou střídat začínající a méně známé kapely. Plážový bar nabídne ve vybraných dnech opakované Beach party.

 

Dětské tábory startují 3. července

Tradiční příměstské tábory Sluníčka se školkou letos potrvají do 1. září. Rodiče mohou své děti přihlašovat během celého léta v devíti turnusech, nebo na jednotlivé dny. Tábory fungují vždy od pondělí do pátku od 7 do 18 hodin. Přijít mohou děti od čtyř do jedenácti let, maximální kapacita na den je pětadvacet táborníků. Ti budou využívat prostor dětského koutku i celého areálu. Čeká je hraní, koupání, soutěže, výtvarná činnost i sportování. „Novinkou bude Capoeira mandela, která v sobě spojuje bojové umění, tanec, hudbu i hry. V neposlední řadě má výuka sportů pozitivní vliv na zdravý vývoj dítěte,“ upřesňuje Libuše Klinková, vedoucí tábora Sluníčka se školkou ve Žlutých lázních. Letošní projektové dny budou postupně na téma: Křížem krážem –  s piráty, Čínou, hudbou, skautingem či pohádkou. Děti vyrazí však také mimo areál. Navštíví jezdecký oddíl Orion v Braníku i veslařský a kanoistický klub v Podolí.

Výhodou tábora je, že děti spí doma, ale přes den jsou v přírodě a mají program vedený pedagogickými odborníky. Areál je navíc bezbariérový a vlastní kuchyně umožňuje zapojení dětí se stravovacím omezením.

 

 

Zdroj: Žluté lázně

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.