Žluté lázně obsadí indiáni

Žluté lázně v pražském Podolí se v neděli 31. května změní na Divoký západ na břehu Vltavy. Do areálu se sjedou indiáni, kteří zasvětí nejmenší návštěvníky do svých zvyků a tradic. Čas bude i na povídání v týpí. Strhne se i divoká pistolnická přestřelka! K vidění bude také brazilské bojové umění capoeira. Akce bude probíhat od 10 do 18 hodin a vstup bude zdarma.

Žluté lázně, ilustrační foto Oficiální zdroj: Žluté lázně

Žluté lázně, ilustrační foto
Oficiální zdroj: Žluté lázně

 

Tři do výšky pěti metrů se tyčící týpí, jež vyrostou na vltavském břehu, hravě vyburcují dětskou fantazii. Malí indiáni, indiánky a kovbojové se zde mohou naučit správné indiánské bubnování, ale i country tance. V dětské dílničce si pak vyrobit originální indiánskou čelenku a jako správní indiánští bojovníci na válečné stezce i malování na obličej. Zapojit se budou moci také do speciální soutěže s hracími kartami.

„Děti navštíví jednotlivá indiánská stanoviště, kde budou plnit úkoly a za ně dostanou razítka. Vyzkouší si tak třeba lukostřelbu, hru indiánů – lakros, hod podkovou a prohlédnou si zbraně kovbojů. Každý, kdo odevzdá vyplněnou kartu indiánovi nebo kovbojovi, získá odměnu,“ říká Libuše Klinková, manažerka programů pro děti areálu Žluté lázně.

 

Tradiční zábava

V areálu mohou malí hosté zdarma navštívit rovněž rozsáhlý dětský koutek s prolézačkami, bazénky a brouzdališti. Zájemci si vyzkouší také nafukovací hrad, vláček a kolotoč. Na nejmenší caparty čeká koutek s hračkami Little Tikes.

 

Na skok na tábor

Den otevřených dveří budou mít také příměstské tábory Sluníčka se školkou. Rodiče se mohou dovědět o programu letních táborů ve Žlutých lázních kompletní informace po celý den v dětské dílničce.

 

Rodiče mohou zahnat žízeň v nejmodernějším výčepu v Praze

Pro rodiče je nově otevřen výčep v pivnici Tančírna, kde je obslouží tým speciálně proškolených výčepních. Nejmodernější výčep v Praze vyrobený na míru je zárukou pro správnou chuť piva. To je dochlazované po celé délce své trasy k zákazníkovi, a neztratí tak ani v největším vedru svoji kvalitu. K ochutnání je nepasterizovaná desítka Gambrinus, Plzeň, desítka tmavý Kozel, Cider a nealko Birell.

 

 

Zdroj: Žluté lázně

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.