Vysavače tentokrát pro zahradu

Léto brzy předá vládu podzimu a pro majitele zahrad nastane čas neustávajícího úklidu listí a posléze, pokud se zima rozhodne pro bílou nadílku, i sněhu. Jako pomocníci při těchto činnostech slouží elektrické vysavače a fukary, jež se na rozdíl od domácích  uplatní při úklidu hrubých nečistot, tekutin či dokonce teplého popele. Doslova silou orkánu dokáží uklízet zahradní vysavače a fukary tradiční značky Fieldmann.

Úklid trávy s vysavačem FZF 4020-E Foto: Fieldmann, oficiální zdroj

Úklid trávy s vysavačem FZF 4020-E
Foto: Fieldmann, oficiální zdroj

 

 

Elektrický vysavač Fieldmann FZF 4020-E vysává, fouká i drtí

Ušetří vás namáhavého a zdlouhavého hrabání listí, ale stejně dobře dokáže vysát z chodníku kolem domu zbytky trávy po sečení nebo v zimě z téhož chodníku odklidit čerstvě napadaný sníh. Přepínání režimu sání/foukání se přitom provádí pouze jednou páčkou. Rychlost proudění vzduchu dosahuje při foukání již zmíněných až 270 km/h, výkon sání je až 13 m3/min.

Výhodou výkonného zahradního vysavače Fieldmann FZF 4020-E s elektromotorem o příkonu 3 000 W je možnost plynulé regulace výkonu. To oceníte například při vysávání listí z mulčovací kůry nebo kačírku bez nechtěného nasátí podkladu – abyste nemuseli jednotlivé lístky vybírat, výkon vysavače jednoduše snížíte tak, aby nasál lehké listí, ale nikoli už těžší kůru či kamínky

Elektrický vysavač Fieldmann FZF 4020-E je vybaven i funkcí drcení nasátého odpadu. Jeho objem se tak desetinásobně zmenší, takže trvá déle, než se zaplní 45 litrový vak, do kterého se všechny nečistoty zachycují. Drť se navíc následně rychleji rozkládá v kompostéru. Součástí vysavače je i ramenní popruh pro pohodlnější ovládání, komfort zvyšuje i opěrné kolečko na hubici vysavače.

Sympatická je i výrobcem doporučená cena 1099 Kč.

Vysavač FZF 4020-E Foto: Fieldmann, oficiální zdroj

 

 

Vysavač na mokré a suché vysávání Fieldmann FDU 2004-E

Vysavač na mokré a suché vysávání Fieldmann FDU 2004-E o příkonu 1 400 W disponuje objemnou chromovou nádobou na 30 l, která pojme tuhé nečistoty i vodu, a bavlněným filtrem z pevných vláken, který zachytí i nejjemnější částečky. Filtr je intuitivně odnímatelný, není třeba použití žádného nářadí. Stačí odepnout dvě přezky na nerezové nádobě a odklopit víko s motorem. Filtr lze vyklepat, opláchnout a po vysušení opět použít. Aby jemný prach filtr neucpal, je praktické rovnou nalít do vysavače trochu vody – vlhko pak nedovolí prachu stoupat vzhůru do filtru. Vysavače Fieldmann nepoužívají sáčky na sběr nečistot, což je praktické – nerezovou nádobu lze lehce vypláchnout a netřeba se obávat, že zapomenutý sáček s vlhkým obsahem ve vysavači shnije.

Třiceti litrová nádoba vysavače Fieldmann FDU 2004-E je opatřená podstavcem s kolečky pro snadnou manipulaci a pojme dostatečné množství vysávaného materiálu včetně vody. Pokud by hladina vody stoupala, plovák by ucpal sací přívod na motoru. Vysavač by tím ztratil tah a zvyšující se zvuk motoru by varoval, že je třeba vysavač vypnout a vyprázdnit.

K přednostem vysavače na mokré a suché vysávání Fieldmann FDU 2004-E patří zabudovaná zásuvka na připojení dalšího elektrického zařízení, které často v kombinaci s vysavačem užíváme – například různých brusek, pil, nebo vysokotlakých myček na mytí venkovních dlažeb a teras, kdy rovnou můžeme piliny či vodu vysát. Výhodou této zásuvky je i komfortní automatické spínání vysavače v momentě sepnutí připojeného zařízení, což odbourává starost o dva spínače. Stejně automaticky s několikavteřinovým zpožděním se vysavač vypne po vypnutí přídavného zařízení.

Vysavač na mokré a suché vysávání Fieldmann FDU 2004-E je vybaven plastovou hadicí o délce dva a půl metru a hliníkovou prodlužovací trubicí 0,77 m zaručující pohodlný dosah při úklidu dvorku, garáže, dílny či auta. Pro vysávání hladkých povrchů je podlahová hubice vybavena kartáčky, nebo můžete zvolit variantu kartáče a stěrky pro mokré vysávání. Součástí příslušenství je hubice na čalounění, zúžená hubice pro vysávání v úzkých místech a kulatý kartáček.

K výhodám vysavačů Fieldmann patří i dlouhé přívodní kabely (4,3 m) pro snadnou manipulaci a deklarovaná úroveň hlučnosti 80 dB. Podstavec s kolečky umožňuje snadný pohyb po rovné ploše, chcete-li se však vysávat schodiště, lehce kolečka odejmete.

Vysavač Fieldmann FDU 2004-E  Foto: Fieldmann, oficiální zdroj

 

Více informací najdete na www.fieldmann.cz

 

 

Zdroj: Fieldmann

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.