Vánoce pro kočku i psa: Prostřednictvím charitativních bazarů můžete nadělovat i vy

Poslední listopadový víkend, ale i dny prosincové, které již spadají do adventního času, jsou tradičně ve znamení různých charitativních projektů, my vám přinášíme několik tipů na bazárky, besídky a další akce, které mají za cíl pomoci zvířatům v útulcích, ale i těm, která Vánoce stejně jako celý rok stráví se svými páníčky a paničkami na ulici. Nedobrovolně. Bazary a vánoční nadílky probíhají po celé republice, někdy pod patronací známých osobností, jako ten sobotní v kavárně Coffepark, kterého se účastní i nejznámější ochranitelka „němých tváří“, Marta Kubišová, jinde jsou výsledkem nezištného spontánního nadšení pro dobrou věc.

 

Pomoc nad šálkem kávy

Začněme sobotním Dobročinným bazarem, který je primárně určen pro pomoc zvířatům patřícím lidem bez domova. V Coffeparku u Riegrových sadů, v Chopinovově ulici 1556/6 na pražských Vinohradech bude probíhat 24.11. od 10 do 17 hod. Kromě věcí, které do bazárku darovali lidé, jimž není lhostejný osud zvířat na okraji společnosti, si můžete zakoupit originální tisky na plátně, jenž vycházejí z charitativních kalendářů, které již několik let pravidelně realizuje herečka Patricie Solaříková pro organizaci Psí život. K mání budou samozřejmě i kalendáře na příští rok.

Aktuální informace se dočtete na fb organizace.

Dobročinný bazar pro zvířata bezdomovců Oficiální zdroj: Psí žovot

 

Maminky nemyslí jen na děti

Rovněž v sobotu 24.11. bude probíhat Bazárek pro Dogpoint ve středočeské Kouřimi, který připravují místní maminky. V pátek je možné přinést do Penzionu U kameny věci k prodeji, v sobotu pak zde proběhne samotný prodej a to od 11 do 18 hodin.

Více informací najdete na fb útulku Dogpoint.

Bazárek pro Dogpoint - plakát Oficiální zdroj: Dogpoint

Vážně i vesele se Švejkem

Pod patronací Miss ČR a Queen of the World 1998, Kateřiny Stočesové se bude konat v soboru 24.11. také charitativní bazar Modes Robes v příbramské Restauraci Švejk, a to od 9 do 17 hodin. Výtěžek akce poputuje z.s. Gertrudy, jejímž mottem je „Pomáháme němé tváři“.

Modes Robes - plakát Oficiální zdroj: Gertrudy

Mňoukací pomoc

V Kavárně kočičí můžete v rámci Vánočníhoo kočkobazárku přispět na péči o opuštěné kočiny z útulku Štěstí kočičí. Na výběr budou háčkované hračky pro mňoukalky, dobroty pro jejich majitele a další zajímavosti Bazar proběhne rovněž v sobotu 24.11., tentokrát v pražském Karlíně, v Křižíkově ulici 22.

Další informace najdete na fb kavárny.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.