V devadesáti po sté a stále s chutí

V pondělí 10. června mělo v pražském Divadle Metro 100. reprízu představení Poslední šance, které tu hrají již 9. sezónu, a v níž shodou okolností oslaví své 90. narozeniny jedna z protagonistek hry – Luba Skořepová.

 

posledni-sance2

Oddychovou konverzační komedii si užívali jak diváci, kteří tleskali od začátku, tak herci, jimž ani sté opakování titulu neubralo na chuti užívat si až tragikomické situace, které přitahuje hlavní hrdinka, jež se rozhodne chopit se poslední příležitosti, než nemilosrdný čas udělá za jejími sny tlustou čáru. A když už není času na zbyt, pokusí se „zabít dvě mouchy jednou ranou“ a najít si současně přítele i nový byt. Že nic není jednoduché, a že plány se nezřídka otočí proti tomu, kdo si je vymyslel, a že často nezbývá než hrát vabank, je nasnadě. Stárnoucí Hedvika se do takové hry pustí, což se v tomto případě neděje v tragické rovině, ale formou vršení ztřeštěných situací, které nutí se hrdince smát a zároveň jí držet palce.

Všem, kteří chtějí prožít oddychový večer, pobavit se, ale trochu se i zamyslet či zabilancovat, se jistě stá první, stá druhá atd. repríza bude líbit stejně jako divákům ta pondělní jubilejní.

 

Kdo je kdo

Hru napsal a režíroval Gustav Skála

Hrají:
Hedvika: Zdena Herfortová
Matka: Luba Skořepová
Ervín: Jiří Datel Novotný
Leoš: Marcel Rošetzký
Viktor: Radek Zima nebo Vojtěch Efler

 

Více informací o inscenaci, termínech repríz, vstupenkách atd. najdete na webových stránkách Divadla Metro.

Zdroj: Divadlo Metro

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.