Tip na vánoční dárek: Kulturní zážitek podle vlastního výběru

Gándí hodnotil kulturnost národa podle toho, jak se chová ke zvířatům, jiný názor ji klade do souvislosti se znalostí a hlášením se k vlastní historii a do třetice je tu vzdělanost nebo lépe řečeno inteligenční růst jednotlivce, který nemůže být kompletní bez kulturních zážitků. Ty napomáhají v nemalé míře i k růstu emočnímu. Není proto od věci darovat svým blízkým či přátelům, kteří tyto hodnoty vyznávají, zážitek z této oblasti. A aby byla radost z dárku nezkalená, je ideální dopřít jim možnost vlastního výběru. Jednoduchým řešením může být dárkový voucher na některou z divadelních scén. Takový dárek je hodnotný a zároveň mnohonásobně vkusnější a osobnější než peníze v obálce.

Dárkový poukaz do Hudebního divadla Karlín Oficiální zdroj: HDK

Dárkové poukazy, tzv. vouchery s dlouhodobou platností nebo přímo vánoční předplatné nabízejí v různých formách a za různých podmínek všechna větší divadla. Že je o tento typ dárku zájem naznačuje webová anketa Hudebního divadla v Karlíně, podle níž o poukazu uvažuje 40 % účastníků ankety.

 

Vánoce ve Zlaté kapličce

Při výběru divadelních zážitků se sluší začít nabídkou divadla, které už svým názvem evokuje to, o čem byla výše řeč – národní kulturu. Právě Národní divadlo nabízí Vánoční předplatné, kterým potěšíte své blízké, ale třeba obdarujete i sami sebe. Na výběr máte z 15 skupin sestavených z představení souborů Činohry, Baletu, Operya Laterny magiky v termínech od ledna do června 2015.

Mezi výhody předplatného patří přednostní prodej míst pro abonenty, snadný výběr představení
ze skupin sestavených podle přání diváků a samozřejmě i výrazné cenové zvýhodnění. Ceny v jednotlivých skupinách se ještě dělí podle lukrativnosti míst. U klasických skupin jako jsou např. Romantické večery, Opera pro dva či Baletní příběhy začínají ceny „balíčků“ obsahujících zpravidla dvě vstupenky na dvoje až troje představení“ od 720 Kč, u skupin nabízejících dětské tituly již od 380 Kč. Dále jsou v nabídce přestavení pro seniory kde předplatné na kombinaci odpoledních a večerních představení se pohybuje v cenách od 600 Kč.

Předplatné je prodeji do 23. prosince 2014 buď on-line na www.predplatnend.cz nebo v pokladně předplatného Národního divadla, Ostrovní 1, Praha 1,která má i mimořádnou předvánoční otevírací dobu. 1Do 23. 12. 2014v po–ne 9–21 hod. lze předplatné zakoupit také u vánočního stánku Národního divadla v Obchodním centru Chodov (Roztylská 19, Praha 4.

Více informací na www.predplatnend.cz nebo www.narodni-divadlo.cz/cs/vanocni-predplatne.

 

Za zážitky na Vinohrady

Pod stejným názvem, tedy jako Vánoční předplatné, nabízí předprodej i Divadlo na Vinohradech. Konkrétně na období leden až červen 2015 na 4 tituly: Láska na Krymu, Loupežník , Plačící satyr, Děti slunce. Nedílnou součástí abonmá je představení Kdokoli, které se uskuteční v kostele sv. Anny na Pražské křižovatce ve Zlaté ulici v Praze 1. Na výběr je i zde několik termínů
Vánoční předplatné zakoupíte přímo v pokladně divadla nebo si ho můžete objednat prostřednictvím elektronického formuláře nebo formou přihlášky, kterou Vám zašle divadlo poštou. Prodej a výdej legitimací bude ukončen v neděli 22. prosince 2014.

Kompletní informace o vánočním předplatném najdete na www.divadlonavinohradech.com/vanocni-predplatne

 

Předplatné v rytmu muzikálu

Těm, kteří dávají přednost lehčím žánrům můžete vybírat ze široké nabídky repertoáru Hudebního divadla Karlín můžete vybírat ze široké nabídky v repertoáru, v němž si na své přijdou milovníci operet a především muzikálových představení s hvězdami zvučných jmen. V současnosti jsou to např. muzikály jako Jesus Christ Superstar opět s Kamilem Střihavkou v hlavní roli, lnovinka letošní sezóny Addamsova rodina či slavná opereta Mamselle Nitouche.

Vybírat můžete z dárkových poukazů v hodnotě 300, 500, 700 či 1 400 Kč. Jejich platnost je do konce června 2015. Bližší informace i on-line objednávky naleznete na webových stránkách Hudebního divadla Karlín www.hdk.cz.

Dárkový poukaz do Hudebního divadla Karlín v ceně 700 Kč Oficiální zdroj: HDK

 

Dárky od Fénixe

Dárkové poukazy nabízí rovněž divadelní scéna Studio DVA, kde se střídají čihoherní i hudební tituly s koncerty. Hodnoty nabízených dárkových poukazů jsou 500 a 1000 Kč. Poukaz má platnost 1 rok od data zakoupení a je možné je uplatnit na jakékoli představení divadla Studio DVA, které je v aktuální nabídce. Poukaz je nutné čerpat v plné výši, celkovou částku za vstupenky je možné doplatit v hotovosti.

V nabídce jsou i CD z uváděných hudebních projektů Vánoční koleda a nově také Děvčátko – Vánoční příběh

Poukazy i CD lze zakoupit v pokladně divadla Studio DVA, Palác Fénix, Václavské nám. 56, Praha 1.

Další informace získáte na www.studiodva.cz

 

Pro všechny generace

Kromě klasického předplatného nabízí Moravské divadlo v Olomouci, s nímž jsme vás seznámili v rámci letošní Noci divadel, i speciální studentské předplatné na vybrané tituly za poloviční ceny. Ze strany prodávajícího i kupujícího je takový dárek pro uměnímilovnou mládež, která ještě nedisponuje vlastními financemi, jistě kladným počinem. Myšleno je tu i na nemenší diváky, kteří mají k dispozici Pohádkové předplatné.

K předplatnému se navíc váží velmi zajímavé bonusy. Všichni předplatitelé získají zdarma vstup na muzikálové představení Šakalí léta. Jinými slovy, v rámci předplatného si zakoupíte dvanáct novinkových titulů, ale v průběhu sezony jich uvidíte třináct.  Pro prvních 100 čerstvých abonentů jsou jako pozornost připraveny dárkové poukazy na dvě volné vstupenky na představení z produkce divadla dle vlastního výběru. Dětští majitelé Pohádkového předplatného dostanou hodnotnou publikaci, kterou věnuje ZOO Olomouc.

Více informací najdete na www.moravskedivadlo.cz

Studentské předplatné Moravské divadlo Olomouc Oficiální zdroj: MD Olomouc

 Zdroj: HDK, Národní divadlo, Divadlo na Vinohradech, Studio DVA, Moravské divadlo Olomouc

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.