Temná stránka kapitána Morgana

Legenda kapitána Morgana po 325 letech znovu ožívá s novým 40 % prémiovým rumem Captain Morgan Black Spiced. Samotná láhev nového kapitána svým stylem a pergamenovou etiketou nahrává fantazii, že se vykutálela z dob jeho neohrožených výprav. Morganův dobrodružný příběh objeví na etiketě každý, kdo láhev vyprázdní do dna.

captain_morgan_black_spiced1

 

Základem prémiového rumu Captain Morgan Black Spiced je autentický karibský rum destilovaný z nejkvalitnější třtinové blackstrap melasy, silné a černé jako sama noc. Jako připomenutí kapitánových cest je do směsi přidán prvotřídní hřebíček a svůdně aromatická kůra skořicového stromu Cassia, které nápoji dodávají robustní chuť Karibiku. Stejně jako kapitánova rakev, jsou i sudy, v nichž zraje Captain Morgan Black Spiced, vyrobeny z masivního páleného dubového dřeva. Chuť je široká a odvážná, na patře rozprostře lahodné vlny karamelu, robustního dubu a plynule navazující jemné nuance hřejivého koření a vanilky, které se pak bouřlivě obrátí na jazyk, kde se uklidní do lahodné jemnosti. Výsledná chuť je proto silná a výrazná, srovnatelná s prvotřídními whisky. Všechny užité suroviny jsou čistě přírodního charakteru.

Po vstupu na pilotní trhy v USA a Kanadě přichází tento nový produkt do dalších 10 zemí včetně České republiky.

 

Co praví legenda

25. srpna 1688 byl v Port Royal na Jamajce za doprovodu salvy výstřelů sta pušek pohřben admirál, rytíř, kapitán, dobyvatel a guvernér Henry Morgan. Brzy po pohřbu se země začala otřásat a mohutný gejzír vody smetl do rozbouřeného oceánu město Port Royal i s Kapitánovou rakví. Nikdo ji už nikdy nespatřil, ale Kapitánův nepokojný duch stále bloudí v karibských vodách a hledá své tělesné ostatky.

 

Jak se zrodila značka Captain Morgan

Roku 1654 opustil mladý Henry Morgan svůj rodný Wales a odjel do západní Indie. Nikdy se neotáčel zpět. Jakožto rozený vůdce se brzy vypracoval na kapitána. Legendární Henry Morgan byl jedním z nejobdivovanějších námořníků 17. století. Proslul zejména svou odvahou na plavbách Karibikem, při nichž hájil zájmy Briánie. Za zásluhy byl později povýšen do šlechtického stavu. Sláva Siru Henry Morganovi vynesla dokonce křeslo jamajského guvernéra. Zde žil až do své smrti v roce 1688.

O staletí později bylo jeho jméno zvěčněno v názvu společnosti The Captain Morgan Rum Company.

 

O společnosti Diageo

Diageo je přední světový prodejce prémiových nápojů s vytříbeným portfoliem značek alkoholických nápojů v oblasti piva, vína a lihovin, mezi něžpatří např. Johnnie Walker, Guiness, Smirnoff,  Baileys,  Tanqueray, Captain Morgan, Crown Royal.

Jako globální společnost své produkty prodává ve více než 180 zemích po celém světě. Firma je kotována jak na Newyorské burze cenných papírů (DEO), tak na Londýnské burze (DGE).

 

Zdroj: Captain Morgan

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.