Švihov: Festival Hrady CZ zamíří na poslední český hrad

Hudební festival Hrady CZ se po Kunětické hoře představí 31. července a 1. srpna na Švihově. U příležitosti 11. ročníku svým návštěvníkům nabízí rozšířený páteční program s šesti koncerty a po loňských ohlasech opět komfortní stanování ve VIP Hradních kempech, organizátoři lákají také na rozšířený program pro děti. 

Hrady CZ: Xindl X Foto: Hrady CZ, oficiální zdroj

Hrady CZ: Xindl X
Foto: Hrady CZ, oficiální zdroj

 

Areál festivalu na Švihově se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a na loukách vedle vlakové zastávky už vyrůstají dvě festivalová pódia. V pátek na nich akci zahájí v 18 hodin koncert kapely Wohnout. První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Monkey Business, Mandrage, Tomáše Kluse, Pipes and Pints a PSH a tradiční karneval v maskách. V sobotu 1. srpna dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, Wanastowi Vjecy, No Name, Čechomor, Inekafe, Mig 21 či Tata Bojs a zpěvačka Anna K. 

V sobotu mohou návštěvníci využívat areál již od 10.30 hodin. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne například koncerty Portless, Sto zvířat, Visacího zámku nebo Xindla X. Vystoupí zde také „hradní nováčci“ – kapela Gazdina Roba. Spojení hudby a atmosféry hradních památek oceňují i samotní interpreti.

„Na hradech se vždycky hrávalo, byli tam kejklíři, hudci a šašci. To vše může nabídnout naše populární hudba a nás jako kapelu těší, že jsme festivalu Hrady CZ součástí,“ vysvětluje Milan Cais z Tata Bojs a láká: „Hradním fanouškům zahrajeme naše prověřené hity a také novinky z chystané desky

Hrady CZ: Milan Cais z Tata Bojs Foto: Hrady CZ, oficiální zdroj

Hrady CZ: Milan Cais z Tata Bojs
Foto: Hrady CZ, oficiální zdroj

 

 

Interpreti na hradě Švihov

Monkey Business, Mandrage, Tomáš Klus, Wohnout, Pipes and Pints, PSH, Gazdina Roba, Xindl X, Inekafe, Čechomor, Tata Bojs, Wanastowi Vjecy, Chinaski, No Name, Portless, Visací zámek, Anna K., Sto zvířat, Mig 21                                         

 

Bezpečně

Na základě loňských pozitivních ohlasů návštěvníků budou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku. Nově se u vchodu do kempů objeví prodejna potravin, samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů a velkokapacitní parkoviště.

Hrad Švihov včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, konkrétně u Švihova je to klášter Kladruby. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

 

Příští týden se festival přesune na moravské hrady:

 7. –    8.8. Veveří
14. – 15.8. Bouzov
21. – 22.8. Hradec nad Moravicí
28. – 29.8. Bezděz

 

Organizační informace

Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1 000 Kč. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady.

V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880Kč

Více informací najdete na www.hradycz.cz a facebook.com/CESKEHRADY. Seznam Neobjevených památek lze nalézt na stránkách www.npu.cz 

 

Zdroj: Hrady Cz

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.