Svatomartinský košt na bzeneckém zámku

Ve středu 11. 11. se úderem 11 hodiny otevřou první svatomartinské láhve na zámku Bzenec pocházející z produkce Zámeckého vinařství Bzenec. Degustace vín bude připravena i pro víkendové návštěvníky a to ve dnech 13. až 15. listopadu. Se sklenkou noblesního Svatomartinského v ruce si budou moci projít zámecký park i původní zámecké sklepy z 18. století.

Sudy v zámeckých sklepích Foto: ZVB, oficiální zdroj

 

Speciální Svatomartinská kolekce nabídne letošní vína s mladistvou chutí: Svatovavřinecké rosé, Veltlínské červené rané a Müller Thurgau, každé s osobitou charakteristikou. Zatímco Svatovavřinecké rosé zaujme jiskrnou barvou vyzrálých malin, které se promítají také do aroma i chuti, Müller Thurgau nadchne jiskrnou světle žlutou barvou, svěží chutí citrusů a vůní připomínající rozkvetlou louku. Veltlínské červené rané je šťavnaté víno s vůní mandarinek a chutí prvních třešní v kombinaci se žlutými jablky.

Svatomartinská kolekce: Müller Thurgau, Svatovavřinecké rosé, Veltlínské červené rané Foto: ZVB, oficiální zdroj

 

 Do sklepa

Úctyhodná není jen délka chodeb zámeckých sklepů, která dosahuje přes 450 metrů, ale především staré ručně vyřezávané sudy. Jak se na zámecké prostory sluší, impozantní velikost má i degustační místnost s typickým kulatým stolem, kolem něhož může pohodlně usednout až 17 osob. Nechybí ani archivní sklep se studnou Jiřího z Kravař a víny oceněnými v prestižních degustačních soutěžích. Zámečtí vinaři tady uchovávají to nejlepší co mají, a proto jsou na své sklepy právem hrdí.

Vinné sklepy bzeneckého zámku-degustační místnost

 

Návštěvu Zámeckého vinařství lze spojit s účastí na Festivalu otevřených sklepů nebo s tradičními Svatomartinskými slavnostmi v Bzenci.

Více informací na webu vinařství.

 

Zdroj: Zámecké vinařství Bzenec

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.