Sunar Fashion 2014: Móda pro nejmenší

Po velmi úspěšném 1. ročníku Sunar Fashion, přichází tradiční značka Sunar s další limitovanou módní kolekcí dětského oblečení Sunar Fashion 2014, pod kterou je tentokrát podepsána přední slovenská módní návrhářka a zakladatelka Slovak fashion councilu Dana Kleinert.
sunar-fashion-2014_perex

Stejně jako u kojenecké výživy, kde Sunar sleduje nejnovější trendy, také u vlastní kolekce oblečení klade důraz na spojení kvality s nejnovějšími módními trendy. Při jejím navrhování vycházela Dana Kleinert z oceněné autorské kolekce The Era. Stěžejním prvkem kolekce pro Sunar je motiv žirafky ve spojení s oranžovou barvou z obalu kojeneckého mléka Sunar complex, který byl v loňském roce na základě nejnovějších poznatků v oblasti pediatrie uveden na trh s inovovaným složením.

K výrobě fashion kolekce byly použity pouze textilie bez umělých příměsí, a to buď 100 % bavlna nebo kombinace bavlny a lycry. Samozřejmostí je, že oblečení splňuje přísné podmínky zdravotní nezávadnosti pro děti do 3 let. Celá kolekce byla zrealizována na Slovensku a k dostání bude od února v Hero e-shopu. Zároveň ji maminky budou moci získat zdarma v rámci různých aktivit spojených se značkou Sunar.

 

Elegance i žirafí růst

Krédem nové kolekce je hravost a elegance, ale i praktičnost, což použité materiály, barvy i střihy jednotlivých modelů včetně možnosti kombinování splňují. Sunar Fashion 2014 opět pracuje s minimální barevnou škálou, v podobě bílé, světle šedé a tmavě šedé, vždy oživené oranžovým detailem. Další nespornou výhodou zvolených barevných kombinací je to, že je praktická pro běžné nošení, a že bude určitě slušet holčičkám i chlapečkům.

Limitovaná kolekce Sunar Fashion 2014 obsahuje, stejně jako ta loňská body, tričko, čepičky, tepláčky, mikinu a šatičky. Ty jsou v letošním roce navíc oboustranné, stejně jako praktická vestička s kapucí, která do kolekce nově přibyla. Pro maminky tak oblečky představují větší variabilitu, mohou je dětem střídavě kombinovat například pomocí elegantních šedých odstínů nebo veselé oranžové. Originální kousky jsou obohaceny hravými detaily a praktickými prvky. Ať už v podobě oblíbené žirafky, oranžových puntíků na šatičkách, šňůrek, které zaručí růst oblečků s dětmi, ale i zipů nebo kapes.
Součástí nové kolekce je i speciální kousek – přebalovací deka.

„Kolekce kromě barev a vrstvení pracuje s hravými detaily, které budou děti bavit. Tepláčky navíc s dětmi porostou díky všitým oranžovým šňůrkám, které žirafce na nich prodlouží či zkrátí krk. Šatičky jsou pro změnu oboustranné, holčičky je tak mohou střídat podle nálady.“ představuje své nápady autorka Dana Kleinert a doplňuje: „Jednotlivé modely se dají krásně kombinovat a vrstvit od bílého trička s dlouhým rukávem, po mikinu s dvoubarevnou kapucí.“

 

O Daně Kleinert

Dana Kleinert je přední slovenská módní návrhářka, která své modely navrhuje již od roku 2001 pod vlastní značkou Dana Kleinert, a zároveň je maminkou tří holčiček. Její návrhy jsou charakteristické zejména využitím pleteniny s vlastnoručně navrženými vzory. Modely jsou velmi variabilní a pohodlné, většina oděvů je navíc vyráběna lokálně.

Velký úspěch zaznamenala návrhářka v roce 2010, kdy oblékala slovenskou reprezentaci na zimní Olympiádě ve Vancouveru. S kolekcí The Era pak získala v roce 2013 jako první módní návrhářka Národní cenu za design. Dana Kleinert je mimo jiné také zakladatelkou slovenské módní platformy Slovak Fashion Council. Po oslovení Dany, zda by chtěla navrhnout novou kolekci Sunar Fashion, reagovala naprosto nadšeně, protože v té době již byla v očekávání své nejmladší holčičky a kolekci v podstatě navrhovala také pro ni.

sunar_dana-kleinert_0

 

Zdroj: Sunar

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.