Stylové postele Heleny Dařbujánové

Stylové povlečení, s nímž jsme vás seznámili v předchozím článku si žádá originální lůžko. Anebo naopak. Jako odrazový můstek pro veselé barevné lůžkoviny i ty, jejichž prostřednictvím nám ve spánku dělají společnost chlupatí či pernatí obyvatelé lesů, pralesů i savan se velmi dobře hodí designové postele navržené Helenou Dařbujánovou, které vyprávějí vlastní příběhy.

chelena-darbujanova_postel-macha_0

 

Dlouhé zimní večery a nevlídné počasí za okny svádí k slastnému polehávání, nejlépe ve vyhřáté, pohodlné posteli. A když má lože ještě něco navíc, už se z něho nikomu nechce. Takové jsou i postele z dílny známé designérky Heleny Dařbujánové. Seznámit v reálu se s nimi mohli už návštěvníci loňského Designbloku.

Zářivá postel Mácha inspirována romantickou Máchovou básní Máj, vyprávějící o lásce Jarmily a Viléma. Postel Jurkovič jako pocta slavnému architektovi a turistické chatě Maměnka na Pustevnách a do třetice postel Pro jelena, která bude ideální pro zvířecí kolekce ložního textilu, a pak samozřejmě pro všechny, kteří si dokáží ve vztahu uchovat nadhled a humor.

 

Kdo je Helena Dařbujánová

Vystudovala architekturu, designu se věnuje od roku 2009. Pozornost odborníků i veřejnosti si získal její netypický nábytek z alukompaktních desek a jiných netradičních materiálů. S úspěchem vystavovala na Maison & Objet v Paříži, 100 % Design v Shanghaji či Milan Design Weeku, kde jí loni organizátoři nabídli účast v projektu Temporary Museum for New Design. Nominována byla na Czech Grand Design 2010 na titul Designér roku a Objev roku. Je držitelkou několika prestižních ocenění Elle Deco International Design Awards.

Její dámský budoár Lola se stal součástí projektu Martina Creeda a jeho nového interiéru restaurace SKETCH v Londýně, hodnocené třemi michelinskými hvězdami. K větším realizacím patří např. Hotel Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují dokončený v loňském roce.

 

Zuzana Ottová

Zdroj: Helena Dařbujánová, 2media.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.