Štryk & Chic: Z Itálie do Prahy

Na letošním ročníku Prague Patchwork Meeting bude poprvé realizován i kurz designového pletení. Velký výběr všeho potřebného k tomuto textilnímu výtvarnému odvětví, které může být celoživotní profesí, ale i tradičním koníčkem, nabídne v rámci výstavy obchod Evy Bovoli nazvaný jednoduše Štryk & Chic. Ten má svou kamennou prodejnu na pražské Letné, ale nápad na jeho otevření se zrodil ve slunné Itálii, kde majitelka žije a odkud jako nadšená tvůrkyně qiultů i designových pletenin rozhodla dovážet pro své české kolegyně stejný sortiment jaký má v nové domovině běžně k dispozici sama.

Interiér obchodu Štryk & Chic Foto: Štryk & Chic/PPM, oficiální zdroj

 

Štryk & Chic na největší letenské třídě je takové malé království pro všechny milovníky pletení a háčkování. Obchod se zaměřuje na kvalitní přìrodní materiály jako je 100 % střižní vlna s úpravou super wash, 100 % merino ve velmi široké barevné paletě, alpaka v různém zpracování, ale i kašmír, který u nás není ještě zcela obvyklým artiklem. V nabídce zde zákazník najde mnoho dalších krásných přízí, jak na tenoučké krajkové šály či svetříky, tak i silné přìze vhodné na kabáty. Majitelka se zaměřuje i na ruční barvení přízí a zcela nově i na ručně spřádané přìze.

Samozřejmostì je odborná rada, posezení s možnostì prolistovat knihy a časopisy, které jsou zàkaznicìm i zàkaznìkům k dispozici s možnostì skenování.

K doplněnì nabídky je zde i spousta neobvyklých knoflíků, prýmků, stuh, mašlí, brožì, ale i nádherných originálních šifónových šál, jejichž výrobou se majitelka zabývá.

Bez nadsázky se dá říct, že téměř každý, kdo do obchodu zavítá, je polapen jeho atmosférou a vřelým přìstupem. Zajděte se podívat i vy, kteří nepletete, protože kdo ví, třeba vás tam něco osloví.

 

 

Adresa obchodu

Eva Bovoli – Štryk & Chic, Milady Horàkovè 80, Praha 7.

Více se o obchodě dozvíte z jeho webových stránek nebo fb profilu

 

Zdroj: Štryk & Chic, PPM

 

O vlně a tvořivých nápadech z ní si můžete přečíst v článku Nestárnoucí vlna.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.