Sladká léta šedesátá

Do školy, do práce, na rande i na večírek nebo do divadla můžete vyrazit v outfitu inspirovaném 60.léty minulého století. Nejnovější podzimní kolekce se jimi nechaly jako už po tolikáté inspirovat, a tak stačí trochu proběhnout nabídku a vybrat si stylové oblečení odpovídající vašemu typu.
kabat-60-leta_tatana_kucharova__pro_kolekci_ccc_podzim_2013_zdroj_foto_ccc_6

 

Rafinovaná proměna

Ráno z vás vhodně vybraná blůzka, svetr a sukně udělají odvážnou školačku, odpoledne si vás mohou na ulici splést s Brigitte Bardot a večer se proměníte v Elizabeth Taylor.

 

Střihy, barvy, materiály

Podzimní kolekce se s inspirací 60. léty vypořádaly širokou paletou šatů, blůzek, částečně i sukní. Nezapomnělo se v nich ani na doplňky od bot přes kabelky po bižuterii. Zaujmou geometrickými tvary, šaty jednoduchých elegantních střihů v různých teplých a sytých odstínech od vínové po starorůžovou nebo pouze v barvě černé či bílé, kde se o zajímavost postará méně tradiční střih, struktura látky nebo výrazný vzor, rafinované kombinace s průsvitným materiálem, štrasové či perličkové aplikace. Nechybí pro tuto dobu typický kostkovaný vzor, tvíd a pohodlné kočičí podpatky.

Chladnější podzimní dny si vyžádají kratší kabátky a bundy, které mohou rozsvětlit pošmourné počasí pastelovými barvami. Střih je rovný nebo do mírného áčka, kabáty oživují výrazné klopy, manžety, patkové kapsy, knoflíky, zipy. Materiál je tvíd, flauš, ale i kůže nebo různé kombinace.

 

Elegantní i hippies doplňky

Trendy oblečení vhodně doplní i boty kombinující typ mokasínů a lodiček. Ozvěnou uvolněné módy jsou i indiánské kabelky s nepřehlédnutelnými třásněmi.

 

Zdroj: CCC, GATE, Ann Christine

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.