Skalničky u Fausta: Poslední den výstavy

Pokud se nemůžete nabažit prvních letošních poslů jara, máte poslední možnost setkat se s těmi, které zdobí každoroční výstavu skalniček v zahradách vedle faustova domu. Brána výstavního areálu se uzavře 31.3. v 18. hod. a otevře se znovu až 10.5., kdy bude zahájena již 48. Májová výstava skalniček, na níž již nyní Klub skalničkářů Praha zve všechny příznivce zahradničení. Pojďte se v malé fotogalerii podívat, s jakými rostlinami se ještě dnes můžete na Karlově náměstí v Praze setkat.

Skalničky koryta Foto: e-Newspeak

 

Jak sám název napovídá, Jarní výstava představuje skalničky a další rostliny, které spolu s prvními hřejivými slunečními paprsky signalizují příchod jara. K vidění je toho dost, ale záplavu květů padajících v kaskádách z každého koryta, kmenu či pařezu přeci jen čekat nemůžete. Ta se vám v plné kráse ukáže až v květnu.

 

Největším lákadlem, kromě energii dobíjející procházky zahradou uprostřed města, je jako každoročně výstavka lomikamenů, bramboříků a dalších bohatě kvetoucích skalniček, z nichž nejeden se chlubí titulem „oceněný exponát“.

Dál se můžete těšit na koberečky ladoněk, něžné květy magnólií i nedočkavé rododendrony. Z drobných kvítků to jsou ještě skalkové bramboříky a primulky, dionysie či dymnivky, dále pak velkolepé bergénie, koniklece, žlutě svítící narcisy, ale i svěží zeleň nových výhonů jehličnanů, první ovocné stromky „zasněžené“ záplavou drobných bílých květů.

K dokonalé idyle opravdu nic nechybí, protože mezi květy i v teprve napouštěných jezírkách se už koupou čolci, sýkorky a další zvířecí obyvatelé snové zahrady.

Odnést si domů můžete ze samoobsluhy výpěstků právě lomikmeny, drobounké primulky a bramboříky, ocůny, delospermy, jehličnany a další rostliny.

 Skalničky U Fausta

 

 Základní info o výstavě najdete zde.

 

O připravované Májové výstavě skalniček, která začne 10. května 2017 najdete informace tady.

 

Zdroj: KSP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.