SIA: Z provizorní dílny v kuchyni celosvětově úspěšnou značkou

Máte rádi věci s příběhem? Zboží, které v obchodě zaujme hned vaši pozornost ? Pak se vám jistě bude následující tip na bytové doplňky a nábytkové solitéry líbit. Povyprávíme vám k němu jednu moderní pohádku o naplněném snu – o značce SIA.

SIA: Vázy ANEMONE, svícny DUNE a SUNRISE hurricane Foto: SIA/Concept Store Karlín, oficiální zdroj

SIA: Vázy ANEMONE, svícny DUNE a SUNRISE hurricane
Foto: SIA/Concept Store Karlín, oficiální zdroj

 

Některé firmy vzniknou z přesných ekonomických výpočtů a velké poptávky, jiné zase z čistého nadšení. Ty druhé obyčejně mívají poutavější příběhy. Jeden takový napsala i značka SIA. Název vznikl z iniciálů zakladatelky Sonji Ingegerd Andersson. Ta tvorbu odstartovala v roce 1963 ve své kuchyni, kde vyráběla květiny z hedvábného papíru.

Když ukázku jejích výrobků otiskl známý magazín pro ženy Femina stala se Sonjina tvorba téměř přes noc neuvěřitelně populární a žádanou. A tak se malý rodinný domek rychle změnil ve velkovýrobnu s expedičním skladem, která poskytla práci celé vesnici.

 

Na okvětních plátcích do celého světa

Dnes je SIA Home Fashion mezinárodní společností působící v mnoha zemích pěti kontinentů. I když referenčním produktem stále zůstávají květiny, stejně žádané jsou i kolekce textilu, nádobí, nábytek, osvětlení, vázy, rámečky, svíčky, svícny a další výrobky z širokého spektra dárkového zboží a příslušenství, které nadále nesou velmi jedinečný podpis zakladatelky firmy.

SIA: Ukázka využití doplňků Foto: SIA/Concept Store Karlín, oficiální zdroj

SIA: Ukázka využití doplňků
Foto: SIA/Concept Store Karlín, oficiální zdroj

 

O firmě aktuálních produktech si můžete přečíst a prohlédnout si i dobové fotografie za začátků firma na jejích stránkách www.sia-homefashion.co.uk

i v České republice si můžete tři ze čtyř aktuální kolekcí – Pure Nature, Love Nature a Wonder Color. značky SIA prohlédnout a samozřejmě i koupit například v prodejně Concept Store Karlín. Jak už názvy kolekcí napovídají, v některých převažuje sklo, kov a kůže, další zase pracují se dřevem, keramikou a lnem.

 

 

Zdroj: Concept Store Karlín

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.