Sedmihorské léto čeká v pátek divadelní start

Jeden z největších a především nejrozsáhlejších festivalů v Českém ráji startuje již zanedlouho. V pátek 30. června otevře hudební a divadelní Sedmihorské léto své brány a odstartuje nejen svůj osmý ročník, ale také prázdninové měsíce divadelním představením Miláček Anna. Necelý týden nato se budou moci diváci opět pobavit divadelně. Na pódiu v Sedmihorkách u Turnova se představí další komedie Hvězdné manýry v čele s Lukášem Vaculíkem.

Miláček Anna - plakát Oficiální zdroj: Sedmihorské léto

 

Obě světoznámé a divácky velmi úspěšné situační komedie jsou skvělou příležitostí, jak si zpříjemnit dovolenou, a nebo si „jen“ užít prázdninovou atmosféru. Během těchto dvou představení budou mít diváci možnost vidět mnoho velkých hereckých osobností.  V rozhovorech s vystupujícími, které Sedmihorské léto každoročně uveřejňuje, o těchto představeních řekli:

 

Martina Hudečková – Miláček Anna
­

„Je to druh představení, kdy vám vlastně o něm nemůžu říct vůbec nic, jen to, že vznikalo podle určitého zadání, které má autora, překladatele a hru… a tím to končí. Následuje takový happening pěti herců, kteří na základě daného tématu se časem – protože hrajeme Miláčka Annu téměř osm let – tak rozdováděli, že myslím, že sám autor by jen koukal, co to vlastně napsal. Ale ono je to na tom vlastně postavené. Není to komedie, jejíž půvab by byl v tom, že je přesná jak práce hodináře. Tohle je opravdový happening, kdy hrajeme určité téma. To bezpodmínečně hrát musíme s hravostí, ladností, lehkostí, jinak můžeme jít domů. Hrajeme ve složení Petra Špalková, Saša Rašilov, David Prachař, Linda Rybová a já. Pět lidí. A jde o to, kdo je ten den hravější.“

 

Lukáš Vaculík – Hvězdné manýry

„Je to situační komedie, veselá, dobře napsaná. Odehrává se v době druhé světové války v Americe. Dvě velké hvězdy přijíždějí do luxusního hotelu. Obě zpěvačky se nesnáší a všichni dělají všechno možné, aby se nepotkaly. Ale ony se náhodně ubytují v jednom apartmá a jde tušit velký malér. Já tam hraju ředitele hotelu. Toto představení je hodně oblíbené a je pravda, že většinou bývá vyprodáno.“

Hvězdné manýry - plakát Oficiální zdroj: Sedmihorské léto

 

 

Hudební střídačka

Po divadlech následuje v červenci Pavel Šporcl se svým projektem Bacha na Šporcla II, který je opěvován jak hudebními kritiky, tak diváky. Poté přijde na řadu další divadelní představení, a znovu komedie, která divákům zpříjemní letní dny a pobaví. Nebyla to pátá, byla to devátá je představení, v němž si sekundují Jana Švandová, Josef Carda a Rudolf Hrušínský. Červenec uzavře speciální vystoupení pro Sedmihorské létoVáclav Neckář se svou kapelou Bacily a smyčcovým kvartetem.

Srpen pak přinese další vystupující – oslavence: AG FLEK, Hradišťan, Marii Rottrovou, Čechomor, Paddyho Kellyho z Kelly Family a poslední letošní divadlo Rukojmí bez rizika, ve kterém si diváci užijí Václava Vydru, Jana Šťastného, Janu Bouškovou a mnoho dalších.

 

Za každého počasí

Pokud by počasí nepřálo, nebo naopak bylo příliš mnoho sluníčka, rozhodně se není čeho bát. Sedmihorské léto disponuje obrovskou pergolou, která zakryje většinu hlediště a navíc umocní atmosféru samotné akce. „Užijte si léto, užijte si Český ráj a přijďte zažít jedinečnou kulturu,“ zvou orgnizátoři.

Informace a vstupenky na www.sedmihorskeleto.cz. Vstupenky lze zakoupit také na: www.evstupenka.cz.

 

PROGRAM SEDMIHORSKÉ LÉTO 2017:

30.6. – MILÁČEK ANNA – divadelní představení
 
6.7. – HVĚZDNÉ MANÝRY – divadelní představení
13.7. – PAVEL ŠPORCL – BACHA NA ŠPORCLA II
20.7. – NEBYLA TO PÁTÁ, BYLA TO DEVÁTÁ – div. představení
27.7. – VÁCLAV NECKÁŘ & BACILY se smyčcovým kvartetem
  1.8. –  AG FLEK – 40 LET NA SCÉNĚ, speciální host: ZHASNI
  3.8. – HRADIŠŤAN & JIŘÍ PAVLICA
17.8. – MARIE ROTTROVÁ & NEŘEŽ
19.8. – PADDY KELLY (frontman KELLY FAMILY) & HAPPY FACES FESTIVAL
24.8. – RUKOJMÍ BEZ RIZIKA – divadelní představení
31.8. – ČECHOMOR

 

 

Zdroj: Semihorské léto

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.