Rotaliana: designové osvětlení ze slunné Itálie

Lustry, nástěnná svítidla, lampy firmy Rotaliana sídlící v Trentinu se vyznačují spojením kreativity a inovace. Z nabídky lze vybrat osvětlení pro klasický i moderní, minimalistický či technicistní interiér. Dnes vám zprostředkujeme malé seznámení s nejtypičtějšími zástupci její současné nabídky.

cskarlin-cz-rotaliana-capri-h1-prum-38-cm-bila-lakovany-hlinik-cena-17-424-kc

K nejznámějším patří stropní svítidlo Capri H1, s nímž jste se pravděpodobně již setkali na stránkách časopisů o bydlení. Rozptýlené světlo proniká stínidlem z lakovaného hliníku otvory vyřezanými 3D laserem. Cena svítidla je 17 424 Kč.

 

LED svítidlo Sunflower H2 navrhli italští návrháři Dante Donegani a Giovanni Lauda. I když podle názvu je inspirováno slunečnicí, nezapře v sobě inspiraci retro stylem. Vyrobeno je z hliníku a stojí 21 780 Kč.

cskarlin-cz-rotaliana-sunflower-led-20w-prumer-12-cm-cena-21-780-kc-_1

 

Polykarbonátová stínidla v různých barevných provedeních charakterizují stropní LED svítidlo Dina H1. Cena od 5 990 Kč.

cskarlin-cz-rotaliana_dina-h1-polykarbonat-hlinik-cena-od-5-990-kc

 

Rovněž nástěnné svítidlo Belvedere W2 pochází od návrhářského dua Donegani a Lauda. Tvarově je řešeno tak, aby vytvářelo měkké světlo ve dvou směrech – nahoru a dolů. Je ideální pro nepřímé osvětlení. Pořídit ho lze za 9 983 Kč.

cskarlin-cz-rotaliana_belvedere-w2-37-x-21-x-85-cm-cena-9-983-kc1

 

Malá stolní lampa Dina se vyznačuje maximálně jednoduchým nadčasovým designem, který ovšem vychází z tvarů klasických stolních lamp. Vyrobena je kompletně z polykarbonátu.

cskarlin-cz-rotaliana_dina-t1-bila-polykarbonat-hlinik-cena-od-5-990-kc_1

 

Jedním z nejvíce oblíbených modelů je stojací lampa Drink F2 vyrobená z lakovaného chromu. Zaujme svým klasickým a přesto nadčasově jednoduchým tvarem. Pomocí stmívače rychle navodí intimní atmosféru. Orientační cena je 26 862 Kč.

cskarlin-cz-rotaliana-drink-f2-prumer-28-cm-vyska-180-cm-lakovany-chrom-cena-od-26-862-kc

 

Prince F je pak jednoduchá, technicistní 1,8 m vysoká stojací lampa s LED, která do interiéru přináší nepřímé osvětlení. Díky použití hliníku je i velmi lehká. K dostání je v různých barevných provedeních za cenu 21 417 Kč.

cskarlin-cz-rotaliana_-prince-led-52-w-vyska-180-cm-prumer-23-cm-cena-21-417-kc

 

Výhradním dodavatelem svítidel Rotaliana v ČR je Concept Store Karlín. V showroomu najdete i zboží dalších designových značek, kuchyně, sedací nábytek a další doplňky.

 

 

Zuzana Ottová

Zdroj: Concept Store Karlín

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.