Romantická, elegantní a hravá móda

Máte-li chuť pořídit si další pěkné kousky do letního šatníku, pak bezesporu nastal správný čas. Regály jsou stále plné šatů, kraťasů, triček, tílek a dalšího letního zboží, zároveň se již rozběhly první slevy, a začínají nabývat na atraktivnosti.

s-oliver_image-foto-02
Romantická a elegantní móda pro dámy
Letní kolekce letošního roku obecně ovládají neonové barvy, proužky, metalické odlesky či květinové motivy. Nesmrtelné a nenahraditelné džíny se letos nosí úzké s různorodými potisky či pánského střihu, a opět se vrací džíny s vysokým pasem. Chybu neuděláte ani s ohrnutými nohavicemi v kombinaci s kotníčkovou obuví.

 

Pohodlí pro pány
V pánských kolekcích jsou pro letošek trendy klasické bermudy a pestré odstíny u oblečení, doplňků i obuvi, do níž se nosí barevné nebo výrazně vzorované ponožky. Čím dál více se do popředí dostává pohodlná ležérní móda. Měkké pastelové barvy jsou kombinovány s námořnickou modrou a klasickou bílou, nechybí teplé přírodní odstíny, proužkované a kostkované košile, trička s potisky, „polo“ trička v letních odstínech či pohodlné plátěné šortky se vzorem a ohrnutými nohavicemi. Ani zde nelze opomenout denimové kousky, zejména sportovního nádechu a opraného vzhledu.

 

Co na to značky?
V kolekcích s.Oliver se střídá několik témat, například v tzv. Acapulco stylu je důraz kladen na kombinaci jasných a pastelových barev. Na své si přijdou příznivci potisků, nápisů, vzorů. Výhodou je možnost výběru z několika stylů, sportovně elegantního, odvážně mladistvého i pohodlného business stylu.

Cool styl podle FISHBONE se odráží v kombinaci triček a košil s výraznými potisky včetně květinových a jednoduchými teniskami. Velké kapsy nabízejí pohodlí a nenucenost, což street styl dělá velmi ležérním a pohodovým. Tuto sezonu sází značka i na styl „denim od hlavy až k patě“. Džíny v obnošeném stylu jsou jedničkou letošního léta. Outfit ve jménu retro opraného denimu a rukávy košilí nenuceně srolované nahoru. Cool letecké sluneční brýle a kožené náramky jsou těmi pravými doplňky.

CENSORED jde tak trochu proti proudu. Letošní letní kolekci budoval na vintage stylu a jemnosti, čemuž odpovídá i výběr materiálů a barev. Střihy ve stylu padesátých let a vysoké pasy zdůrazňují ženskou siluetu. Jasné pastelové barvy doplňuje jemná krajka či aplikace. Mašličky a ostatní detaily připoutají pozornost okolí. Přiléhavý satén a jacquard krajka v komplementárních barvách jsou ideálními partnery pro vlahé letní večery. Přidané ozdobné stužky a pružná krajka vytvářejí skvělý dekolt.

Značka GATE vsadila zejména na květinové vzory a neonové barvy. Nabídku takto výrazně se prezentujícího oblečení doplnila neutrálními kousky, což byste měli udělat ve svém šatníku rovněž, pokud ho rozšíříte o zářivé barvy letošního léta. Veselá, nabíjející energií prostoupené móda mu dodá na lehkosti a nespoutanosti, ale všeho jak se říká „s mírou“. Veselý outfit je jedna věc, „styl papoušek“ druhá.

 

Nebojte se barevných bot
Barvy a hravost ovlivní v letní sezóně i obuv. „V šatníku by jistě neměly chybět dámské mokasíny. Sandály na vysokém klínovém podpatku, které by měly hrát všemi barvami a geometrickými vzory,“ říká Veronika Sajdoková ze značky CCC, která si pro letní sezónu 2013 připravila obuv a doplňky odrážející světové módní trendy. Nosí se obuv v pudrové a světle oranžové barvě. Oblíbené balerínky jsou v moderních kovových a lakovaných barvách. Trendy jsou rovněž vysoké podrážky, neonové barvy a samozřejmě ozdobné aplikace.

 

Doplňky ve znamení colorblockingu
Celkový vzhled by měla vždy doplnit vhodná taška a šperk či bižuterie. Nejvýraznější jsou kabelky a la doktorské brašny z lesklé kůže nebo průhledného lehce barevně tónovaného PVC. Velice elegantní jsou psaníčka a kabelky v pudrových odstínech růžové a žluté. Vysoce trendy jsou mini psaníčka, která se téměř ztrácejí v dlani. Kontrastem k nim jsou maxi kabely a hobo bags neboli hezky česky žebradla. Hravost léta podtrhnou doplňky jako jsou etno náhrdelníky, náramky a náušnice nebo bižuterie se stříbřitým povrchem.

 

Nechte na hlavě
Nezapomeňte celek uzavřít letním kloboučkem v klasickém provedení, ať už slaměným nebo plátěným, a to opět ve výrazných barvách nebo s květinovým vzorem. K elegantnějšímu outfitu zvolte jednobarevný přírodní nebo bílý či s pepito vzorem.

 

 

Zdroj: s.Oliver, GATE, New Yorker, CCC

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.