Rock for People – První vlna

Ve čtvrtek 4. 6. 2015 odstartoval největší český hudební festival Rock for People svůj nabitý program pod širým nebem, který se i letos odehrál ve Festivalparku v Hradci Králové. Návštěvníky provázelo po celou dobu krásné slunečné počasí a i přesto, že byl festival posunut o měsíc dříve, byl areál plný hudebních nadšenců.

Rock for People Foto: www.klapper.cz/RfP. oficiální zdroj

Jako každý rok byla pro návštěvníky přichystána spousta světoznámých kapel a nechyběl ani bohatý doprovodný program. Nejvíce se lidé shromažďovali na koncertech, kde byla atmosféra vždy naprosto dokonalá. Fanoušci skákali, skandovali a bylo vidět, že si to užívají. Pro ty, kteří se nedostali do prvních řad, byly kus od pódií nainstalované velké obrazovky se skvělým rozlišením, takže si koncert mohl užít i ten, který stál v pozadí. Výběr interpretů byl velmi rozmanitý, takže si opravdu každý návštěvník přišel na své. Byly zde skvělé jak zahraniční kapely, tak i ty české, kterých by mohlo být v příštím ročníku klidně o něco více.

Doprovodných programů zde bylo díky festivalovým partnerům spousta, a tak se lidé mohli projet na koloběžkách, vykoupat se v osvěžujícím bazénku, otestovat svou sílu s kamarády v Crazy Bubbles, podívat se na sportovní přenosy v jednom z hangárů, poležet si v houpacích sítích nebo na sedacích pytlích. Na památku zde bylo možné zakoupit trika a další kusy oblečení s logem festivalu, odnést si pevný plastový kelímek, nalepit si dočasné tetování a mnoho dalších.

Také občerstvení zde bylo k mání na každém rohu a byl zde opravdu velký výběr od hamburgerů, pizz až po sladká jídla a čerstvé ovoce. Mimo areál byl navíc kiosek, v němž se daly nakoupit potraviny za velmi příznivé ceny.

Pořadatelé nezapomněli ani na vozíčkáře, pro které zde byly vytvořeny speciální rampy, z nichž mohli v klidu pozorovat hudební vystoupení.

Pro návštěvníky, kteří mají rádi noční život a chtějí si festival naplno užít, tu až do ranních hodin hrály party stany, ve kterých to Dj`s opravdu rozjížděli. I navzdory pozdním hodinám lidé tančili až do úplného konce a každý si mohl najít hudbu podle svého vkusu.

Rock for People Foto: RfP. oficiální zdroj

Festival se nesl v duchu pohody z nastávajícího léta a prvních opravdu teplých slunečních paprsků, které si mohli návštěvníci užívat po celou dobu. Přestože zde byly zastoupeny různorodé skupiny lidé, vše probíhalo v přátelské a uvolněné atmosféře. Pokud jste nemohli dorazit nebo váhali, zda festival navštívit, pokochejte se alespoň fotkami na oficiálních stránkách a příští rok neváhejte a doražte, abyste si mohli sami na vlastní kůži vychutnat tu jedinečnou atmosféru.

 

Michaela Blaškovičová

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.