Redakční test švýcarské kosmetiky Fytofontana Stem Cells na bázi aktivace vlastních kmenových buněk

Jaro je všeobecně považováno za nejlepší období pro očistu či obnovu těla. Tím se řídí i kosmetické společnosti, a proto každoročně na jaře přicházejí s inovacemi a novinkami. Letošní rok patří švýcarské společnosti Herb-pharma AG díky revoluční kosmetické řadě – Fytofontana Stem Cells, jejíž předností je schopnost aktivace vlastních kmenových buněk pro obnovu pleti. Neodolali jsme ji vyzkoušet.

test_fytofontana-fs-serum

Právě ztráta aktivity kmenových buněk, která se s věkem zvyšuje, má neblahý vliv na obnovu kůže. Je tedy potřeba zachovávat jejich životaschopnost a účinnost. Fytofontana Stem Cells unikátní kombinací peptidů a TrioStem3 Complexu zaručí aktivaci vlastních kmenových buněk napomáhající obnově pleti, neboť pokožka přijímá jasnou informaci k nastartování účinnosti vlastních buněk. Za touto jedinečnou kombinací stojí práce RNDr. Soběslava Fikera, CSc. jehož výzkumnou práci významně ovlivnily i vědecké výzkumy kmenových buněk Johna B. Gurdona a Jamanaka Šinju oceněné v roce 2012 Nobelovou cenou a Stanleyho Cohena, který v roce 1986 obdržel Nobelovu cenu za objevení epidermálního růstového faktoru.

V současné době řada švýcarské kosmetiky Fytofontana Stem Cells zahrnuje produkty od protivráskové péče a specifické péče o oční okolí až po speciální pleťovou kosmetiku. Tyto výrobky se řadí k nejvyšší kategorii kosmetických přípravků v péči o pleť, a jsou vhodné pro všechny typy pleti a to jak ženské, tak mužské. Najdete je v nabídce vybraných lékáren za příznivou cenu.

 

Co v sobě přípravky ukrývají

Základem všech produktů Fytofontana Stem Cells je již zmiňovaný TrioStem3 Complex. Ten obsahuje aktivátor humánních, tedy našich vlastních kmenových buněk, kmenové buňky pomerančovníku hořkého a kmenové buňky švýcarského jablka. Právě kombinace těchto tří složek je dle informací výrobce v této podobě unikátní, neboť ostatní podobné přípravky s kmenovými buňkami obsahují ve většině případech jen jednu složku. Tyto složky v sobě nesou kompletní genetické informace potřebné k celkovému obnovení pokožky, jimiž dochází k aktivaci kmenových buněk, posílení komunikace mezi buňkami a aktivaci genů zlepšujících strukturu pokožky.

Dále obsahují dobře známé peptidy, které mají intenzivní protivráskový a regenerační účinek, pomáhají se specifickými problémy pleti a pokožka se díky nim stává jasnou a zdravou. Navíc mají účinek jako botulotoxinové injekce.

 

Řada Fytofontana Stem Cells zahrnuje tyto produkty:

Protivrásková péče
Fytofontana Stem Cells Botu Serum– sérum s kmenovými buňkami proti mimickým vráskám 30 ml
Fytofontana Stem Cells Botu Intense – sérum s kmenovými buňkami na hluboké mimické vrásky 4,5 ml
Fytofontana Stem Cells Pure Wrinkle – čistící gel s kmenovými buňkami proti mimickým vráskám 125 ml

Péče o oční okolí
Fytofontana Stem Cells EyeContour – omlazující sérum s kmenovými buňkami na oční okolí 15 ml            Fytofontana Stem Cells EyeBag – sérum s kmenovými buňkami proti očním váčkům 15 ml
Fytofontana Stem Cells EyeDark – sérum s kmenovými buňkami proti tmavým kruhům pod očima 15 ml

Speciální pleťová kosmetika
Fytofontana Stem Cells Collagen – omlazující emulze s kmenovými buňkami na vyplnění vrásek 30 ml

test_fytofontana-fs-eyec

 

Jak to funguje

Začátkem je aktivace kmenových buněk v epidermu za pomoci TrioStem3 Complexu. Ten stimuluje funkci vlastních kmenových buněk v pleti, a tak zvyšuje tvorbu humánních kmenových buněk ztracených během života. Kožní buňky se obnovují a oddaluje se postupný proces stárnutí. Pokožka je pevnější, strukturovanější a vrásky se vyhladí.

Ve druhé fázi nastává posílení komunikace mezi buňkami, neboť TrioStem3 Complex aktivuje a podporuje dělení fibroblastů, které mimo jiné produkují kolagen, elastin a kyselinu hyaluronovou. Revitalizační aktivátor stimuluje tvorbu EGF (epidermální růstový faktor), který podporuje dělení buněk pojivové a epidermální tkáně a přispívá také k životnosti buněk. Tím se zlepšuje tón pleti, redukují se vrásky a předchází se jejich opětovnému vzniku.

Závěrečnou tečku dodává kombinace s peptidy a s dalšími aktivními látkami specializovanými na různé problémy pokožky, které například dokáží snížit počet mimických svalových kontrakcí, a tak předcházet mimickým vráskám nebo vylepšit strukturu kolagenových vláken a posílit tvorbu kolagenu. Díky tomu se mimické vrásky vyhlazují.

 

Testujeme

Redakce dostala od výrobce k dispozici dva produkty, a to Fytofontanu Stem Cells Botu a Fytofontanu Stem Cells EyeContour. Už první pohled na krabičky dává tušit, že si designeři s produktem pohráli, a že mu vtiskli punc luxusu. Samotné obaly produktů to potvrzují. Zlatavé flakony s mechanickým dávkovačem jsou zasazeny do průhledného plastu, jakoby byly zamrzlé v ledovém hranolku. Vzhled je tak předurčuje na post efektního dárku z kategorie zkrášlovacích produktů.

Jdeme do toho. Na první použití je třeba pořádně napumpovat dávkovač. Zatímco pleťové sérum na mimické vrásky má poměrně řídkou konzistenci, takže se vyplatí držet ruku těsně před otvorem, sérum pro okolí očí je o něco málo hustší. Přidanou hodnotou je příjemná nevtíravá vůně, která se okamžitě po aplikaci rozvine.

Po nanesení a rozetření séra zůstává pokožka poněkud lepkavá, s čímž je potřeba počítat a nechat ho určitou dobu vstřebat. To také dává na srozuměnou, že k aplikaci postačí skutečně minimální množství, které vytvoří na pokožce jemný film. Dalším průvodním znakem je pocit pnutí. Pleť se vypíná, je hladší na dotek.

Dobrá zpráva pro alergiky – ani přecitlivělá a na vše možné bouřlivě reagující pokožka šéfredaktorky proti opakovanému použití sér neprotestovala. Oba redakční pokustóni nezaznamenali ani žádné dráždění očí, což zejména parfémované produkty umí vyvolat.

Závěrečné resumé je tudíž z našeho subjektivního pohledu kladné, co se týče výše uvedeného. Vzhledem k tomu, že je pro viditelné výsledky výrobcem doporučená minimální doba používání přípravků Fytofontána Stem Cells jeden měsíc, nemůžeme zatím toto hledisko z časových důvodů hodnotit.

Pokud budete mít sami s touto novinkou zkušenosti, neváhejte je přidat k článku jako komentář. Oceníme je my, i ostatní čtenáři.

Vaše redakce

 

Více info na www.f-stemcells.com nebo facebook.com/kouzlo.krasy

O dalších přípravcích značky Fytofontána si můžete přečíst také v našem článku Fytofontána mládí

 

Zdroj: Herb-pharma AG

4 komentáře

Skip to comment form

    • Lucie on 30.6.2014 at 09:17

    Odpovědět

    s Fytofontanou mám obecně velmi dobré zkušenosti, chtěla jsem vyzkoušet i tuto řadu a pořídila si tedy Stem Cells Pure Wrinkle (proti mimickým vráskám) a Stem Cells Eye Bag (váčky pod očima) a zatím jsem velmi spokojená. Viditelnější efekt má sérum na váčky pod očima, mimické vrásky se mi asi budou dělat zvýšeně pořád, ale i tak si myslím, že to nebylo vyhození peněz. Určitě budu používat dál.

    • Miluška on 18.8.2014 at 15:14

    Odpovědět

    Jestli to opravdu funguje, tak bych do toho asi taky šla. Jen aby mě pak doma poznali:-)

    • Tana on 29.9.2015 at 17:11

    Odpovědět

    Prosím o zaslání nabídky. Děkuji, s pozdravem Schovánková

      • Redakce on 2.10.2015 at 20:26
      • Autor

      Odpovědět

      Naše redakce, jak v článku zaznělo, pouze kosmetiku testovala. Na stránkách uvedených v článku najdete linky na dva e-shopy a také mapku republiky, pomocí níž si vyhledáte nejbližší lékárnu, kde si můžete výrobky zakoupit.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.