Rallye Eva a Adam 2013

Změřit nejen řidičské a navigační schopnosti něžného a silného pohlaví, ale obstát i v netradičních disciplínách jako je hledání cesty pomocí záludného itineráře, luštění sudoku či odpovídání na otázky typu: „Jak se jmenovala druhá manželka prvorozeného syna Jindřicha III. z Postoloprt“? Takové spojení sportu a zábavy v sobě snoubí jubilejní 20. ročník automobilové orientační soutěže Eva a Adam 2013 pořádané 1. českým automotoklubem žen Praha pod záštitou JUDr. Oldřicha Vaníčka, prezidenta Ústředního automotoklubu ČR.

 

np_eva-a-adam__perex

 

Termín výroční soutěže se blíží závodní rychlostí. Do 24.5, kdy se koná přejímka a startuje noční etapa mnoho času nezbývá, ještě méně ho je pro  registraci.

Soutěž Eva a Adam se koná 24.5-26.5.2013 ve Smršťově nedaleko legendárníího Blaníku, a je rozdělena do několika částí – noční a denní orientační jízdy po trati, jízdy zručnosti, soutěžních úkolů, samoobslužných kontrol, testů a zvláštních úkolů. Trať noční etapy měří cca 32 km, dvě denní etapy měří celkem cca 110 km. Přesná délka jednotlivých úseků tratě a stanovený jízdní průměr bude určen v itineráři, který soutěžící obdrží 2 minuty před startem.

 

Kdo smí na trať

Podmínky jsou jednoduché. Soutěže se mohou zúčastnit osobní automobily jakékoliv kubatury a typu, které svou výbavou a výstrojí odpovídají platným vyhláškám a pravidlům o provozu motorových vozidel. Jejich řidička či řidič musí samozřejmě disponovat platným řidičským průkazem. Spolujezdec musí být starší 15 let. Oproti klasickým závodům ale můžete vůz obsadit i další posádkou, pokud si myslíte, že vám bude nápomocna při plnění úkolů namísto toho, aby vás jen rozptylovala od řízení (případně nemáte-li hlídání). Celkový počet spolujezdců se řídí počtem míst určených v typovém osvědčení auta, a všichni musí být zapsáni v přihlášce.

 

Závodní numeralogie

Maximální počet startujících automobilů je 70. Pokud věříte ve své šťastné číslo, můžete si předem zajistit odpovídající startovní číslo. Pořadatelé tak letos vzali v potaz tradiční pověrčivost závodníků, neboť každoročně je po konkrétních číslech sháňkách, a rozhodli se proto, že při zaplacení zálohy na startovné ve výši 300 Kč budou rezervovat číslo od 1 do 50 dle vašeho výběru. Z toho samozřejmě vyplývá, že čím dříve se přihlásíte, tím větší máte naději, že vybrané startovní číslo bude ještě volné.

 

Na stupně vítězů

Závod je hodnocen jediným bodovacím systémem, a to počtem trestných bodů. Vítězí posádka s nejmenším počtem trestných bodů. Při rovnosti bodů rozhoduje o pořadí lepší výsledek dosažený v jízdě zručnosti.

 

 

Organizační data

Start, ale i ubytování s polopenzí bude v Rekreačním středisku Blaník ve Smršťově u Louňovic pod Blaníkem (N 49°37‘3,88“
E 14°50‘22,35“). Ubytování je ve 2-4 lůžkových pokojích ve zděných chatách se společným sociálním zařízením. Připravena jsou i parkovací místa pro vaše ocelové oře.

Cena za ubytování a stravu, tj. 2 noci činí 750,- Kč za osobu (V případě předčasného odjezdu se částka nevrací). Startovné za vůz je ve výši 350 Kč pro členy AMK žen a 750 Kč pro ostatní závodníky. Uzávěrka přihlášek a plateb je do 20.5.2013.

Podbobnější informace a přihlášky najdete na www.autoklubzen.cz.

 

Zdroj: AMKZ Praha