Připojte se ke světovým fotografům, nafoťte pohádku a soutěžte o fotoaparát Nikon

Vánoce jsou tradičně úzce spjaté s pohádkami. Děti, ani jejich rodiče a ostatní dospělí si nenechají ujít své oblíbené příběhy. Právě v tomto kouzelném období se společnost Nikon rozhodla ověřit platnost starého přísloví „Jeden obrázek vydá za tisíc slov“. Požádala proto uznávané světové fotografy, aby nafotili známé pohádkové příběhy. Zapojit se však může každý, kdo rád fotí a navíc vyhrát Nikon 1 J5 v soutěži na Instagramu.

Tomáš_Halász, montáž Oficiální zdroj: Nikon

Tomáš_Halász, montáž
Oficiální zdroj: Nikon

 

 

 

V projektu nazvaném #PicWorth1000Words špičkoví fotografové z Velké Británie, Španělska a Itálie vyprávějí příběhy Sněhurky, Malé mořské víly a Červené Karkulky úplně novým, netradičním způsobem – jen sérií 4 fotografií.

 

Pohádky a pověsti trochu jinak

Cristina del Middel ve své moderní verzi pohádky o Malé mořské víle od Hanse Christiana Andersena přenesla děj příběhu do současného Mexika.

Cristina de Middel: Malá mořská víla, montáž Oficiální zdroj: Nikon

Cristina de Middel: Malá mořská víla, montáž
Oficiální zdroj: Nikon

 

 

Italský fotograf Dan Bannino se zase inspiroval stylem malířů patnáctého století ve znovuzrozeném příběhu Sněhurky od bratří Grimmů z roku 1812.  I ona je ovšem hybridem tradičního příběhu, plus toho, jak nám ho převyprávěl Walt Disney a současného světa.

Dan Bannino: Sněhurka Oficiální zdroj: Nikon

Dan Bannino: Sněhurka, montáž
Oficiální zdroj: Nikon

 

 

Sandro Giordano představuje odvážný nový pohled na Červenou Karkulku, která se v upravené interpretaci nedokáže na rozdíl od předchozí přítelkyně trpaslíků vyrovnat s tlaky moderní společnosti.  

Sandro Giordano: Červená Karkulka Oficiální zdroj: Nikon

Sandro Giordano: Červená Karkulka, montáž
Oficiální zdroj: Nikon

 

 

Aby však nebyla Česká republika ochuzená, byla oslovena i česká Nikon ambasadorka, fotografka Alžběta Jungrová. Ta je známá díky svým fotografiím z nebezpečných válečných oblastí, drogového podsvětí a jiných, běžným smrtelníkům nedostupných míst. K realizaci si vybrala fotoaparát Nikon D810 v kombinaci s různými objektivy Nikkor, námětem jí byla oblíbená pověst o Bílé paní.

„Bílou paní jsem si vybrala, protože je mi tato legenda blízká tím, že dává velký prostor naší představivosti. V legendě není její podoba přesně konkrétně vykreslená, jako je tomu třeba u červené karkulky. Díky tomu jsem mohla pracovat volně a do série čtyř fotografií vdechnout celý příběh pocitově, pomocí určité abstrakce, kterou si může každý tak trochu vyložit po svém,“ vysvětluje Alžběta Jungrová.

Alžběta Jungrová: Bílá paní, montáž Oficiální zdroj: Nikon

Alžběta Jungrová: Bílá paní, montáž
Oficiální zdroj: Nikon

 

Čtyři netradičně pojaté fotografie moderní verze pověsti o Bílé paní tak ožívají v neobvyklém fotografickém příběhu, aby připomněly, že jeden obraz vydá za tisíc slov. Zároveň vybízejí k tomu, abychom se v magickém období nechali unést fantazií a naplno si ho vychutnali.

 

Soutěžte s vaší pohádkou

Pro ty, kdo mají rádi fotografování, přináší Nikon zajímavou soutěž. Ta probíhá na Instagramu a její pravidla jsou jednoduchá: Jednu až čtyři fotografie s pohádkovým námětem nahrajte na svůj soukromý instagramový účet. Budete-li posílat více než jeden snímek, musí celá série ztvárňovat jeden příběh-pohádku.

Fotografie na Instagramu označte takto: @nikon_cz_sk a hashtagy #PicWorth1000Words a #jsemnikon

Do popisky uveďte také název pohádky, kterou jste fotograficky ztvárnili. Není to nezbytné, ale – zvláště, pokud se velmi „kreativně vyřádíte“, mělo by být z popisky jasné, jakou pohádku jste svým pohledem zpodobnili.

A jste „v kole“… pokud tedy dodržíte ostatní pravidla, která zní takto:

Podmínky soutěže #PicWorth1000Words
  1. Soutěž probíhá ve dnech 11.–31. 12. 2015.
  2. Pro účast v soutěži umístěte na svůj soukromý Instagram účet 1–4 fotografie s pohádkovou tematikou a do popisku přidejte @nikon_cz_sk a tagy #PicWorth1000Words a #jsemnikon (soutěžící z Česka) neb #PicWorth1000Words a #somnikon (soutěžící ze Slovenska).
  3. Účastí v soutěži dáváte souhlas se zveřejněním svých soutěžních fotografií na profilech společnosti Nikon při zachování jména autora fotografie.
  4. Těšíme se na originální fotografie, proto prosím sdílejte pouze snímky, které jste sami pořídili.
  5. Zaručujete se, že všechny osoby zobrazené na fotografiích souhlasí s jejich zveřejněním.
  6. Nejlepší snímky vybere porota společnosti Nikon do 11. 1. 2016.
  7. Vítězné snímky budou zveřejněny na oficiálním Facebook/Instagram profilu společnosti.

Autor nejlepšího snímku vyhrává fotoaparát Nikon 1 J5. Výhra bude výherci předána po domluvě prostřednictvím e-mailu: marketing@nikon.cz.

 

Podrobné znění podmínek soutěže #PicWorth1000Words najdete tady

 

Zdroj: Nikon

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.