Přepěťová ochrana: Bezpečí pro PC a spotřebiče za pár korun

Možná si ani neuvědomujete, že by stačilo, aby při čtení těchto řádek někde ve vašem okolí řádila bouřka a uhodil blesk nebo došlo k jinému kolapsu elektrické rozvodné sítě a nejen že si článek už nedočtete, dost možná se svým počítačem, notebookem či dalším zařízením nebudete schopni již nikdy navázat kontakt. Podobně se může na „věčnost“ odporoučet nová televize, domácí kino, pračka či kterýkoliv jiný spotřebič zapojený do sítě. Přitom proti takzvanému přepění existuje snadná a v porovnání s pořizovacími cenami elektroniky a spotřebičů levná a zejména účinná ochrana. Některé typy nejen chrání, ale zastanou i funkci nabíječky apod.

Blesk Foto:  Johnny Autery/Wikimedia Commons, oficiální zdroj

 

Novou produktovou řadu přepěťových ochran značky APC v novém designu a s novými funkcemi představuje aktuálně společnost Schneider Electric.

Přepěťová ochrana značky APC by Schneider Electric  Foto: Schneider Electric, oficiální zdroj

Přepěťová ochrana značky APC by Schneider Electric
Foto: Schneider Electric, oficiální zdroj

 

Zástrčka v pravém úhlu

Úhel zástrčky umožňuje umístit zařízení a nábytek blíže ke zdi než v případě standardních napájecích šňůr. Rovněž snižuje namáhání šňůry.

 

Indikátor funkční ochrany SurgeArrest

Upozorní vás na situaci, v níž došlo k poškození elektrického zapojení úderem blesku nebo proudovým nárazem v elektrické síti a systém není nadále schopen poskytovat stoprocentní ochranu.

 

Nabíjecí porty USB

Zařízení dokáže nabíjet mobilní zařízení, včetně chytrých telefonů a tabletů.

 

Ochrana datových linek

(Ethernet, koaxiální a telefonní vedení) zajišťuje plnou ochranu vašich zařízení před napěťovými rázy. Je velmi důležité chránit zařízení před „skrytými“ rázy putujícími po datových linkách, protože mohou být stejně ničivé, jako rázy v napájecím vedení.

 

Cena bezpečí

Ceny produktů APC SurgeArrest se v základní verzi pohybují od 356 Kč bez DPH a zakoupit je lze u autorizovaných partnerů APC by Schneider Electric.

Přepěťová ochrana značky APC by Schneider Electric  Foto: Schneider Electric, oficiální zdroj

 

Zdroj: Schneider Electric

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.