MINT: Prague Fashion Market proběhne pod širým nebem

Dvacátý druhý MINT: Prague Fashion Market, tentokrát pod širým nebem, probíhá na Karlově náměstí již tento pátek a sobotu 8.-9.června. V parku se prezentují desítky návrhářů a designerů, kteří nabídnou své výrobky – módu, šperky, kosmetiku i bytové doplňky. Současně s MINT marketem obsadí Karlovo náměstí i Park Stage pouličního festivalu Praha žije hudbou. Návštěvníci si tedy mohou moci užít dva dny plné módy, designu a hudebních vystoupení. Vstup je zdarma.

MINT: Prague Fashion Market  se aktuálně koná na Karlově náměstí Foto: MINT, oficiální zdroj 

 

Trhy nezávislé módy, šperků a designu pod značkou MINT market zastřešují převážně české návrháře a designéry, kteří vyrábějí své zboží s ohledem na jeho původ, uhlíkovou stopu, originalitu, kvalitu, péči a lásku věnovanou výrobě. Jsou alternativou k běžné nabídce nákupních center, která je z velké části produkována v Asii, dopravovaná na velké vzdálenosti, za využití nedostatečně oceňované lidské práce a s velkou ekologickou zátěží pro planetu. Pořadatelé MINT marketů organizují trhy jako místa jedinečného, lidského setkávání, na kterých vládne srdečná atmosféra a je stále na co koukat.

MINT: Prague Fashion Market nabízí lokální zboží Foto: MINT, oficiální zdroj

 

MINT pro všechny

MINT market je vhodný pro návštěvu s dětmi i s pejsky. Na programu jsou dětská divadla, workshopy i piknikování v parku. Deku si bude možné zapůjčit na místě a o skvělé občerstvení nebude nouze. V pátek vystoupí v rámci festivalu Praha žije hudbou crossover-funková skupina Megaphone, indie folková dvojka Teepee a rockoví Houpací koně. V hlavním čase zahrají indie popoví Lake Malawi, kteří vznikli po rozpadu kapely Charlie Straight a zpěvák Jakub Ondra, který začínal jako pouliční umělec a nyní boduje v německých hitparádách. V sobotu vystoupí indie-alternativní The Valentines, rockový Smrtislav, indie-rock’n’roll Vees, oceňovaná alternativní kapela Kalle a irská multiinstrumentalistka ROE.

 

Praktické informace

MINT: Prague Fashion Market se koná na Karlovš náměstí, Praha 2, 8. a 9. 6. 2018, otevírací doba pá: 11 – 9 a so: 10- 18 hodin.

Více informací včetně seznamu prodávajících najdete na webu MINT a na jeho FB

 

 

Zdroj: MINT

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.