Plnou parou vpřed

Česká značka domácích spotřebičů ETA obohatila nově trh o žehličky s dvoukomorovým parním systémem, který žehlení zkvalitní, usnadní a ještě výrazně zkrátí. Tímto systémem běžně disponují jen tzv. prémiové typy žehliček. ETA se jím rozhodla vybavit dvě standardní řady spotřebičů VIENTO a MAESTA.

eta_zehleni

Celé „kouzlo“ zefektivnění žehlení až o 50 % spočívá v tom, že zatímco klasická napařovací žehlička používá k průběžnému napařování i parnímu rázu jeden společný okruh – komoru, dvoukomorová pracuje se dvěma na sobě nezávislými komorami. První umožní stejně jako u klasické napařovací žehličky variabilní výstup páry po celé žehlicí ploše. Druhá komora umístěná v přední části žehličky, která je zároveň nejteplejším místem, takže zde dochází k rychlejšímu a průběžnému vyvíjení páry, poskytne velmi silný parní ráz z trysky umístěné na špičce spotřebiče. Dvoukomorový systém tak zajistí
plynulost žehlení a stabilitu parního výkonu. Nestane se, že by místo parního rázu vytryskla pouze horká voda, která prádlo zmáčí a je pak nutné mokrou plochu dlouze vysušovat.

 

Plnění za provozu i vertikální jízda

Žehličky umožňují také vertikální napařování, což ocení zejména ti, kteří častěji potřebují zlepšit vzhled pomačkaných šatů nebo obleku. Rychlé přežehlení tak lze provést přímo na ramínku.

Řada VIENTO je navíc vybavena bezpečnostní elektronikou pro automatické vypnutí při nečinnosti do 30 vteřin, pokud ji necháte položenou žehlící plochou dolů a po 8 minutách při odložení se žehlicí plochou ve vertikální poloze. Rovněž je možné žehličku plnit vodou za provozu, aniž by hrozil úraz elektrickým proudem.

Všechny modely VIENTO a MAESTA mají systém DRIP STOP proti odkapávání vody,  ANTI CALC, který si poradí i s tvrdou vodou z vodovodu a systém samočištění SELF CLEAN.

 

Ještě rychlejší

Modely VIENTO mají další plus v podobě vysoce odolné a tuhé žehlící plochy Eloxium, která velmi dobře vodí teplo, takže se dokáže zchladit nebo nahřát dvakrát rychleji než plocha běžné žehličky.

 

Tříletá záruka

Dalším bonusem je prodlužka záruky na žehlící plochu na 3 roky u spotřebičů pro domácí použití zakoupených do 31.12.2013 a po registraci zákazníka v sekci Prodlužka záruky na webových stránkách výrobce.

 

Zuzana Ottová

Zdroj: ETA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.