Pánská móda s.Oliver pro podzim a zimu 2015/2016: Od retro nálady Long Islandu po virtuální svět internetu

Dámy mají přednost. Zásady se držíme i my a proto představení souboru pánských kolekci s.Oliver pro letošní podzim a zimu přinášíme až druhé v pořadí. Vzhledem k tomu, že kolekce dává s.Oliver na trh s měsíčním odstupem od srpna do ledna, je v té první ještě hmatatelná atmosféra, jenž vane přes oceán z Long Islandu, z tradiční oblasti historických letních rezidencí amerického severovýchodu. Od ní byl pro návrháře jen krůček k inspiraci severskou přírodou, která se výrazně projevuje i v dámské kolekci. Pak nastává obrat a inspirace se vydává směrem vpřed do prostředí street artu a moderních technologií.

s.Oliver Denim Men: Kolekce podzim/zima 2015-1016 Foto: s.Oliver, oficiální zdroj

s.Oliver Denim Men: Kolekce podzim/zima 2015-1016
Foto: s.Oliver, oficiální zdroj

 

Šestice kolekcí tak v sobě snoubí americký životní styl, college look, street art, krásnou leč drsnou severskou přírodu, ale i jako protipól dandy styl, jemnost a útulnost.

 

s.Oliver Men – Ležérní móda inspirovaná Amerikou

Podnětem k ztvárnění podzimní a zimní casual módy s.Oliver byl pohodový životní styl v americké rekreační oblasti Hamptons. V kolekci se odráží retro atmosféra víkendových a letních rezidencí na Long Islandu.

Základem je jemnost, útulnost, příjemné nošení, použity byly nové materiály, důležitým se stal streč a elastan. V barvách je významná červená, která nechybí v žádné z šesti kolekcí FW 2015/2016.

s.Oliver Men: Kolekce podzim/zima 2015-1016 Foto: s.Oliver, oficiální zdroj

Podzimní móda má zprvu uvolněný nádech a college look, nabízí sportovní džíny, teplákové / joggers, maskáčové a kapsáčové kalhoty, mikiny s kapucí nebo typicky americký blouson. Vznikají nové kombinace, například keprové látky s umělou kůží. Později přibývá na eleganci a v nabídce nechybí chinos a pletené oblečení.

S chladným počasím se objevují teplejší tkaniny a pleteniny s texturou, vlněné svršky, nepostradatelné džínsy, cargo kalhoty i blejzry. Zapracovává se kožešina, vzorované límce u kabátů a bund, prošívání. V závěru sezóny je móda klasičtější, přesto nenucená, pohodlná. Džíny a úzké kabáty tradičních střihů, svetry s nášivkami, zipové detaily a tkaniny s texturou doplňují vázanky, oboustranný styl, vrstvení materiálů a neobvyklé vzory u pletenin.

 

s.Oliver DENIM Men – Originální urban fashion

Tři hlavní směry lze zaznamenat v rámci nových podzimně zimních kolekcí urban řady s.Oliver DENIM. První staví na cool looku v rytmu street artu a hudby. Kolekce nabízejí čistý uvolněný styl s tradičními prvky i nově interpretovaným sportovním nádechem. Módu oživují grafické foto potisky, tahy štětcem i nápisy. Druhý směr přeneseně propojuje drsný arktický život s moderním internetovým světem, což se v módě projevuje ultra-moderním stylem s inovativními materiály a vzhledy. Poslední staví na dandy stylu, slušný vzhled je podpořen tradičními vzory. Kolekce si hraje s kontrasty mezi mužským a ženským stylem, boxy a splývavými střihy nebo vrstvením.

s.Oliver DENIM Men: Kolekce podzim/zima 2015-1016  Foto: s.Oliver, oficiální zdroj

Tričkům vládne potisk různého typu, inspirací byl třeba blog a Instagram, používají se materiálové mixy se síťovinou, různé délky, kulaté výstřihy, dvouvrstvé varianty. Košile mají prodloužené střihy, dominuje kostkovaný vzor, malé i stojaté límečky a skryté zapínání. Kombinace síťoviny, umělých vláken a nylonu, kůže a neoprenu u svršků doplňuje prošívání, smyčky, foliové potisky a semišování na povrchu.

U pletenin se využívá řetízkové vazby, žebrového vzoru, kožené a PU úpravy, zipových detailů, dominantní jsou varianty s kulatým výstřihem a rozšířenými střihy. Kalhoty mají několik podob, od chinos různého typu přes joggers styl až po džíny oprané, záměrně poničené i s koženým efektem ve skinny střihu nebo s nízkým sedem.

Doplňme také džínsy v šedé a černé elastické. U bund vítězí kůže, najdete ji i na blousonech a parkách, u kabátů kratší délky s klopami a dvouřadým zapínáním.  V čistém stylu zase vlna. Parku s odepínací péřovou vestou je pak ideální kombinací pro současné rychle proměnlivé podzimní a zimní počasí.

 

s.Oliver ACCESSORIES Men – Detaily tvoří celek

Kolekce doplňků si zakládá na zajímavých mixech hřejivých tkanin. Výsledkem jsou veselé povrchy, „živé“ textury, 3D efekty. Šály, plédy a tašky jdou cestou útulnosti a jemnosti, jindy s důrazem na praktičnost a funkčnost.

s.Oliver ACCESSORIES Men: Kolekce podzim/zima 2015-1016 Foto: s.Oliver, oficiální zdroj

Pleteninové doplňky zůstávají nepostradatelné, především ty v objemných oversize provedeních. Kostkovaný vzor, patchwork a barvy jsou typické pro pánské šály v casual stylu.

Business tašky čistého boxy tvaru střídají praktické batohy se sportovním nádechem z technických materiálů, např. nylonu, s barevnými zipy a přezkami nebo weekender taška s kontrastními popruhy.

Zimní nabídku doplňují například ještě fleecové nákrčníky a pletené rukavice.

 

 

Zdroj: s.Oliver

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.