Online obchodní dům uvnitř mobilu

S nástupem popularity e-shopů se stále více nákupů odehrává prostřednictvím internetu, bez fyzické návštěvy obchodu. Když člověk kupuje jednu věc, tak není s ničím problém, prostě si najde vhodný obchod a přes ten provede nákup. Ale co když je třeba pořídit hned několik různých věcí? V takovém případě může následovat kolotoč přeskakování mezi jednotlivými e-shopy, snaha zorientovat se na nich a opakované zadávání kontaktních údajů. A v případě nákupu přes dnes stále rozšířenější mobily a tablety může být situace ještě horší, když k jejich používání nejsou stránky nijak uzpůsobené.

lamaica_perex

 

A právě k ulehčení takového nakupování je určena aplikace Lamaica. Ta pod sebe sdružuje řadu elektronických obchodů, v rámci jejichž nabídky umožňuje vlastní vyhledávání rozdělené dle kategorií, podkategorií nebo i podle samotných obchodů. Samozřejmostí je zobrazování akcí na určité zboží, již méně obvyklá je pak možnost vytvoření pravidelných dodávek do domu či do kanceláře. Samotná objednávka pak samozřejmě probíhá skrze jediný účet Lamaicy, takže se uživatel nemusí obtěžovat s vyplňováním informací v každém novém obchodu, ze kterého si objednává. Všechny věci má při svém nákupu uložené v jediném společném košíku a po potvrzení objednávky za něj komunikaci s jednotlivými obchody obstará samotná aplikace.

Společnost manGoweb, která stojí za Lamaicou, mluví o tom, že svou aplikací pokrývá jen prověřené a spolehlivé e-shopy jako je iStyle.eu, Fatboy.cz nebo Cokolada.cz. Do konce roku pak chtějí „pokrývat všechny druhy zboží od plenek až po designové doplňky do bytu“.

V současnosti je Lamaica dostupná pouze pro iPhone, brzy se však chystají i verze pro iPad a také pro smartphony a tablety běžící pod systémem Android. Navíc by měla být v přípravě i čistě webová podoba aplikace především pro stolní počítače.

 

L.V.

Zdroj: 2media.cz, www.lamaica.com

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.