Nový bezdrátový mikrofon Nikon ME-W1

Společnost Nikon uvedla v březnu na trh bezdrátový mikrofon ME-W1, který je velmi praktickým příslušenstvím pro libovolný fotoaparát vybavený konektorem pro mikrofon. Výrobcem je prezentován jako snadno použitelný, přenosný, všesměrový monofonní mikrofon zaručující vynikající zvuk pro videosekvence s vysokým rozlišením až do vzdálenosti 50 m. Ať již budete brázdit ulice a natáčet rozhovory s lidmi pro nový videoblog, zaznamenávat dlouhé události nebo celý den natáčet scény do hraného filmu, vždy budete mít k dispozici dostatečnou přenosnost a odolnost.

Bezdrátový mikrofon ME-W1 připojený ke stereofonnímu mikrofonu Nikon ME-1  Foto: Nikon, oficiální zdroj

Bezdrátový mikrofon ME-W1 připojený ke stereofonnímu mikrofonu Nikon ME-1 Foto: Nikon, oficiální zdroj

 

Mikrofon ME-W1 je konstruován tak, aby zachycoval čistý, nepřerušovaný zvuk přímo v místě jeho zdroje.  Skládá se z vysílače a přijímače komunikujících prostřednictvím rozhraní Bluetooth, tudíž lze systém snadno nastavit a používat. Nabízí až tři hodiny trvalého provozu na jednu baterii a je ideální pro záznam prezentací, pro rozhovory na ulici a pro videoblogy v profesionální kvalitě. A pokud budete chtít zaznamenat hudební představení stereofonně, stačí jen zapojit do konektoru pro externí mikrofon na mikrofonu ME-W1 stereofonní mikrofon Nikon ME-1.

Bezdrátový mikrofon Nikon ME-W1 Foto: Nikon, oficiální zdroj

„Bezdrátový mikrofon ME-W1 je vítaným příspěvkem do široké řady příslušenství Nikon. Digitální jednooké zrcadlovky se stále více stávají nástrojem kameramanů a tvůrců videa, kteří oceňují všestrannost a požadují vysoce kvalitní výsledky. Nový mikrofon ME-W1 rozšiřuje jejich možnosti nabídkou svobody pohybu a záznamem vysoce kvalitního zvuku. Uživatelé dosáhnou stabilnějších, profesionálních výsledků: vysoce kvalitní zvuk doplní jejich stopáž s vysokým rozlišením,“ vysvětluje Zurab Kiknadze, produktový manažer pro objektivy, příslušenství a software společnosti Nikon Europe.

 

Kvalitní zvuk přímo v místě jeho zdroje

Pokud se potřebujete pohybovat nebo pokud natáčíte v hlučných prostředích, může pro vás být bezdrátový mikrofon neocenitelným příslušenstvím. Díky možnosti umístit mikrofon přímo v místě zdroje zvuku můžete snadno dodat své videosekvenci další úroveň emocí zachycením čistého hlasu hovořící osoby nebo zaznamenat zvuky na obtížně přístupných místech. V případě mikrofonu ME-W1 zaznamenává zvuk vysílač mikrofonu i přijímač. Zvuk lze zaznamenat pomocí mikrofonu samotného, anebo pomocí mikrofonu a přijímače. Tímto způsobem lze snadno zaznamenat pouze hlas objektu nebo obousměrnou konverzaci. Možnost jednosměrného nebo obousměrného záznamu zvuku je velmi užitečná bez ohledu na to, jestli zaznamenáváte rozhovor nebo videoblog „člověka na scéně“.

Nikon ME-W1 Foto: Nikon, oficiální zdroj

 

Všestranné vybavení

Bezdrátový mikrofon ME-W1 není výhodou jen pro uživatele digitálních jednookých zrcadlovek Nikon, ale je kompatibilní s širokou řadou fotoaparátů. Libovolný fotoaparát Nikon 1 nebo COOLPIX vybavený konektorem pro mikrofon lze použít přímo, pomocí volitelných speciálních kabelů lze k mikrofonu ME-W1 připojit řadu zařízení třetích výrobců. Bez ohledu na to, jestli budete zaznamenávat hudební představení nebo prezentaci, získáte vždy svobodu pohybu a volby kompozice obrazu bez ovlivnění kvality nebo směrovosti zvuku.

 

Snadná přenosnost a vysoká odolnost

Mikrofon ME-W1 pracuje bez přerušení po dobu až tří hodin na jednu baterii AAA a lze jej tedy velmi snadno napájet. V kombinaci s kompaktními rozměry a konstrukcí odolávající vodě, nárazům a prachu je tento mikrofon vysoce praktickým nástrojem.

Další informace viz Nikon.cz, Nikonblog.cz a Facebook Nikon CZ

 

 

Zdroj: Nikon

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.