Nová kolekce LEEDA: elegantní a minimalistická

Poslední kolekce značky LEEDA vsadila na jednoduché linie, které dají vyniknout luxusním materiálům. Nabízí vždy několik variací od modelů pro denní nošení po velké večerní toalety. Doplňkem jim jsou pásky a psaníčka v jednotném stylu, jemné šperky, ale i parfémy.
leeda_2014_perex

Designérka Lucie Kutálková pracuje s jednoduchým vrstvením luxusních lehce transparentních materiálů i s leskem lurexového hedvábí. To jemně reaguje na světlo, a vytváří tak nečekané efekty. Jemná barevnost postupuje od lomené bílé přes kouřovou modrou s odlesky zlaté po klasickou černou. Jedinou výraznou barvou v kolekci je zářivá cyklamenová a v detailu neonově žlutá.

Oversized košilové šaty ze směsi hedvábí a bavlny kombinuje LEEDA s džínovinou a úpletem. Kolekce obsahuje i dlouhé šaty, lehké kašmírové kabátky, metalická psaníčka a pásky. Doplňují ji šperky mnichovské designérky Saskie Diez a českých šperkařek Janji Prokić a Evy Růžičkové.

„Tentokrát pro mě byl hlavní inspirací materiál, jednoduché linie, variabilita a funkčnost. Vycházela jsem z charakteru jednotlivých látek a jejich kombinací,“ vysvětluje designérka a majitelka obchodu Leeda Lucie Kutálková. „Čistotou tvarů a minimalismem mě ovlivnily i šperky Saskie Diez, které jsem použila i při focení celé kolekce. Její tvorbu již delší dobu sleduji, a protože v Praze nebyla možnost nikde šperky koupit, rozhodla jsem se její práci představit i u nás. Saskia Diez tak v Leedě doplnila portfolio mladých designérů šperku, které prodáváme,“ dodává.

 

A ještě šperk

Saskia Diez je mladá šperkařka z Mnichova. Ve své tvorbě klade důraz na detail, grafičnost i symbolický obsah. Při práci s materiálem to není jeho hodnota, co ji zajímá, ale jeho krása. Používá bronz stejně jako zlato, rubíny i říční oblázky, dřevo, sklo i drahokamy. Kombinuje tradiční i moderní přístupy.

Kolekci šperků doplnila Saskia i o novinku — parfémy Gold a Silver. Stejně jako její minimalistický design, jsou i vůně pečlivě a s láskou namíchány s obdivuhodnou vyvážeností.

Šperky Saskie Diez se prodávají ve vybraných obchodech v Berlíně, Paříži, Tokiu, New Yorku a nyní i v Leedě.

 

Jak se fotí LEEDA

Pokud chcete nahlédnout do zákulisí focení nové kolekce, máte jedinečnou možnost.

Leeda from Anežka Horová on Vimeo.

 

 

Zdroj: LEEDA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.