Noc na plachetnici v historickém centru Prahy

Strávit žhavou letní noc v centru Prahy můžeme různě. Máte na výběr mezi převalováním na posteli v dusném bytě nebo hotelovém pokoji, procházkou na Petřín nebo si ji můžete krátit návštěvou baru. Ojedinělou možností, jak v samotném centru velkoměsta přespat a vstávat ráno se zajímavým zážitkem je novinka, která vám nabídne prožít noc pod hvězdami s osvěžujícím vánkem a nezbytnou romantikou – jako mořští vlci na soukromé jachtě.

Plavba Prahou Foto Chata na vodě, oficiální zdroj

 

Noc na lodi má však svoje nepopiratelné kouzlo. Šplouchání vln a mírné pohupování lodi na vodě nabízí perfektní odpočinek a nejen na děti čeká celá řada nových zážitků,“ láká kapitán Martin Filip z portálu chatanavode.cz, který tento ojedinělý zážitek nabízí.

 

Z lodi do lodi

Jachta je zakotvena v soukromém jachtklubu v samotném centru Prahy přímo naproti Vyšehradu. Nejlépe se k ní dostanete klasickým přívozem, který jezdí v pravidelných intervalech z obou břehů Vltavy. Za cenu jedné jízdenky MHD se během pár minut vylodíte kousek od kotvící plachetnice, kde vás kromě jiného přivítá neuvěřitelná pohoda, dovolenková nálada a nejspíš také vůně grilovaného masa. Ve střeženém jachtklubu se pak nalodíte na stylovou 6,5 metrů dlouhou loď, kde se kvalitně ubytují dva lidé, ale může zde pohodlně přespat až pětičlenná rodina.

V podpalubí najdete vše co pro pohodlně strávený večer a noc potřebujete Foto: Chata na vodě, oficiální zdroj

 

Večer pod plachtami

V případě zájmu a vhodného počasí si lze také objednat dvouhodinovou plavbu s kapitánem po Vltavě. K příjemné atmosféře dohasínajícího dne bezesporu přispěje i malé pohoštění, které je nedílnou součástí tohoto výletu. V romantickém západu slunce pak uvidíte dominanty Prahy z naprosto nového úhlu pohledu. Hradčany, Vyšehrad, Karlův most nebo třeba Emauzy jsou při pohledu z paluby lodi naprosto neopakovatelné, vítr se přitom jemně opírá do plachet, takže vaši plavbu neruší žádný nepříjemný zvuk běžícího motoru.

„Děti se zatím mohou volně pohybovat po palubě, učit se vázat lodní uzly, ujídat dobroty, nebo si samy mohou vyzkoušet kormidlovat plachetnici, což většinou nadšeně vítají.“ dodává Martin Filip. Po návratu z projížďky se rozestelou lůžka, na která rozhodně není potřeba uléhat hned. Klidný večer si lze vychutnávat dlouho do noci a se sklenkou dobrého moku posedět přímo v kokpitu lodi. Přitom se můžete doslova kochat neuvěřitelným klidem a romantickou atmosférou setmělého města.

 

Snídaně v ceně

Spolu s pobytem na lodi si automaticky zakoupíte i sladkou snídani, která se skládá z domácího pečiva a horkého nápoje. Kávu nebo čaj lze navíc uvařit i kdykoliv během dne přímo na lodi, která je opatřena malou kuchyňkou. Nechybí zde samozřejmě ani plně vybavená chladnička a zásobený minibar. Po snídani je možné vyrazit do města, nebo se nechat přívozem dopravit třeba na pláž ve Žlutých lázních, které nabízí spoustu letních atrakcí a zábavy. A dobrá zpráva závěrem. Noc na soukromé plachetnici není nic nedostupného, ceny se pohybují dle sezóny a obvykle nepřesáhnou 1 000 Kč za celou loď.

S větrem o závod Foto: Chata na vodě, oficiální zdroj

 

Více informací najdete na www.chatanavode.cz

 

Zdroj: Chata na vodě

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.