Nezbytný průvodce na dovolené: Ochranná kosmetika

Na pláži u moře, pěší i cyklistické tůře, lodi na vodě či dětském táboře, prostě při všech venkovních letních aktivitách by měla být samozřejmostí ochrana a péče o pokožku. Jako základ postačí trojice přípravků, které chrání i ošetřují.

ochranna-kosmatika_perex_autordabler_-francie_cassis_beach

Zejména děti, které tráví venku spoustu času a přitom mají pleť mnohem citlivější, by měly být dobře chráněny, a když přesto k nějakému spálení kůže dojde, měla by být ihned ošetřena.

První je vhodný opalující nebo především chránící krém s vysokým ochranným  faktorem proti UVA a UVB záření. Tyto požadavky splňuje například Vichy Fluid na obličej SPF 50. Ochranná zmatňující péče s velmi vysokou ochranou je vhodná především pro péči o smíšenou až mastnou pleť, ale také citlivou pleť se sklonem k alergiím. Fluid nezanechává stopy, je odolný proti vodě a potu. Je bez parabenů a fotostabilní. Vhodný tudíž také pro děti.

Zapomínat by se nemělo ani na rty. Dámy mohou volit rtěnku s ochranným faktorem, ale třeba při koupání či náročnějších sportovních aktivitách bude vhodnější použít proti vysušujícím slunečním paprskům či větru ochrannou tyčinku na rty s D-panthenolem a betakarotenem, např. Altermed Balzám na rty Panthenol Forte SPF 15, který účinně pečuje o suché a rozpraskané rty.  Na rtech vytváří jemný lesklý film, který jim navíc dodává zdravý a přitažlivý vzhled. Příjemně voní po černých hroznech a kiwi. Vhodný je pro celou rodinu.

Poslední z trojice kosmetických průvodců má za úkol zklidňovat a pomáhat k regeneraci dětské pokožky podrážděné slunečním zářením či jinými vlivy. Opět je možné sáhnout po značce Altermed, tentokrát půjde o Dětský sprej Panthenol, který obsahuje 6 % dětský sprej s vysokým obsahem D-panthenolu, avokádovým olejem, allantoinem a komplexem vitamínů A, E, F. Snadno se aplikuje bez kontaktu s podrážděnými místy a příjemně chladí.

Zdroj: Prozdraví.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.