Není prkno jako prkno

Žehlící prkno jsme zvyklí víceméně vnímat jen jako statickou dráhu potřebnou pro rozjezd žehličky. Maximálně nás u něho zajímala šířka urychlující proces žehlení a potah, který může napomoci stejnému účelu. V posledních letech se však na trhu objevují i prkna, která zejména v kombinaci s parní stanicí aktivně zasahují do procesu žehlení. Takové je i nové žehlící prkno z ucelené řady pro žehlení Bosch EditionRosso, které je obohaceno o další funkci.

bosch_aktivni-zehlici-prkno_tdn1700p

Řadu Bosch EditionRosso tvoří trojice spotřebičů – zmiňované aktivní žehlicí prkno, parní stanice a napařovací žehlička, jejichž dynamický design v červenočerných barvách už na první pohled evokuje pocit rychlosti a vysokého výkonu.

 

Odbornice na pomačkané prádlo

S příkonem až 3100 wattů, tlakem 5,5 barů a funkcí UltimateSteam vyvíjející na jedno stisknutí tři zvlášť intenzivní 230 gramové parní rázy, k nimž se přidala klouzavá žehlicí plocha PalladiumGlissée s inovativním uspořádáním parních kanálků si parní stanice Sensixx DS37 EditionRosso rychle poradí s každou překážkou, ať už se jedná o silně pomačkanou látku nebo její záhyby.

bosch_parni-stanice_tds373110p

Technologickou inovací zaměřenou tentokrát na dlouhou životnost spotřebiče je pokročilý systém Calc’nClean Advanced System, který ho spolehlivě chrání před zavápněním. Odvápňovací kolektor zachycující uvolněné vápenaté usazeniny z parní komory a žehlící desky stačí jednoduše občas propláchnout pod tekoucí vodou. O bezpečnou manipulaci se stará systém SecureLock, který drží žehličku na parní stanici tak, aby při přenášení či ukládání nemohla spadnout.

bosch_parni-stanice_tds373110p_insert_easy_carry
Nadstandarní klasika

Cenově velmi příznivou variantu pro kvalitní žehlení, navíc s minimálními nároky na úložný prostor, představuje napařovací žehlička Sensixx‘x DA50 EditionRosso. Už její vzhled vyvolávající dojem jachty rychle rozrážející vodní hladinu podporuje slova výrobce, že se v ní spojily všechny vlastnosti, které žehlení usnadňují, urychlují, zvyšují jeho bezpečnost a zpřesňují ho. Výkon až 3000 wattů a 200 gramový parní ráz jsou parametry jen o něco málo nižší než u parní stanice z této řady, které opět přispívají k rychlému žehlení, a tím k velké úspoře času.

bosch_naparovaci-zehlicka_tda503001p
Aktivní plocha

Když už jsme u lodí, aktivní žehlicí prkno Sensixx’x DN17 EditionRosso připomíná pro změnu letadlovou loď s dokonalou rozjezdovou dráhou. Je ideálním partnerem pro parní stanici i žehličku, neboť zvyšuje jejich výkon.
Funkce nasávání a vyfukování usnadňují žehlení a předcházejí tvorbě záhybů. Nová funkce nahřívání zaručí při dlouhém žehlení stále suchou žehlící plochu a zabrání vzniku kondenzace páry. Integrovaná elektrická zásuvka a dvě transportní kolečka umožňují velmi snadnou manipulaci.

 

Další informace o produktech značky Bosch najdete na www.bosch-home.com/cz

Text: Zuzana Ottová

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.